افتادگی دریچه قلب یا پرولاپس خطرناکه؟

افتادگی دریچه قلب یا پرولاپس به شرایطی گفته می‌شود که دریچه میترال قلب دچار افتادگی شده باشد. این افتادگی به طرف دهلیز چپ و در اثر انقباض قلب رخ می‌دهد.

در این شرایط هر دو دریچه یا یکی از آنها به درستی بسته نمی‌شود. در نتیجه خون رسانی به اندام‌ها با اختلال مواجه خواهد شد.

در چنین شرایطی بازگشت خون نیز ایجاد می‌شود و در ادامه‌ی آن صدای قلب تغییر می‌کند. چون جریان خون غیر طبیعی پیش می‌رود.

امروز در این مطلب از وی سایت رسمی دکتر عبدالوهاب برادران، متخصص قلب و عروق، قصد داریم تا درباره افتادگی دریچه قلب و خطرات ناشی از آن صحبت کنیم.

اگر شما عزیزان نیز مشتاق کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید، تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

خوشبختانه بیماری قلبی معمولا قابل پیشگیری می‌باشد. پیروی از راه و روش زندگی سالم، خیلی پیچیده نمی‌باشد و نیاز به سخت‌گیری ندارد فقط کافی است که عادات صحیحی را وارد زندگی خود نمایید و از زندگی با کیفیت و سالم‌تر در آینده لذت ببرید.‌ اگر شما نیز مایل به کسب اطلاعات بیشتر در زمینه پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های مختلف قلبی هستید، مقاله نحوه پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی از وب سایت دکتر عبدالوهاب برادران را مطالعه فرمایید.

علائم افتادگی دریچه میترال قلب

 گرفتگی دریچه قلب در اثر عوامل زیادی از جمله موارد زیر ایجاد می‌شود:

علت این شرایط و اینکه چرا بعد از مدتی دریچه قلب دچار افتادگی می‌شود، مشخص نیست. اما ظاهرا برخی بیماران ذاتا و به صورت ژنتیکی دارای بافت کلاژن ضعیفی هستند.

بیشتر افرادی که دارای بیماری قلبی عروقی مادرزادی هستند نیز با این مشکل مواجه می‌شوند.

این اختلال را می‌توان با استفاده از روش‌های پاراکلینیکی همچون اکوکاردیوگرام و الکتروکاردیوگرام شناسایی کرد.

پرولاپس اختلالی شایع و رایج است که برای مردم بسیاری در سراسر جهان رخ می‌دهد. البته این عارضه در بیشتر مواقع خوش خیم است.

افتادگی دریچه از رایج ترین مشکلات قلب و عروق است و در هر سال بیشترین آمار مبتلایان را در میان دیگر مشکلات قلبی به خود اختصاص می‌دهد.

تقریبا هیچ روشی برای عدم ابتلا به افتادگی دریچه قلب و پیشگیری از وقوع آن وجود ندارد. اما بیماران اگر به این مشکل درگیر شدند می‌توانند بعد از جراحی به زندگی عادی خود ادامه دهند. در نتیجه این مشکل حاد و خطرناک نیست.

اما این تنها در صورتی است که در صورت مشاهده هر کدام از علائم ذکر شده، به موقع به متخصص مراجعه کنید.

از زمان راه اندازی ویزیت مجازی و از راه دور در دنیای پزشکی زمان زیادی نمی‌گذرد. با این وجود در سالیان اخیر شکل جدی‌تری به خود گرفته است. اگر شما نیز مایل به کسب اطلاعات بیشتر در زمینه پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های مختلف قلبی هستید، مقاله چه افرادی می‌توانند از ویزیت مجازی استفاده کنند؟ از وب سایت دکتر عبدالوهاب برادران را مطالعه فرمایید.

چه عواملی باعث پرولاپس دریچه میترال میشود؟

همانطور که گفته شد دلیل اصلی ابتلا به این افتادگی دریچه میترال مشخص نیست. در مواردی خاص به این افتادگی پرولاپس گفته می شود.

 شایع‌ترین دلیل ام وی پی یا همان دریچه غیر کششی است. پرولاپس دریچه میترال حدود دو درصد جمعیت کل دنیا را درگیر کرده است.

 فرد می‌تواند با مبتلا شدن به صورت ژنتیکی و در زمان تولد آن را همراه خود داشته باشد همچنین این بیماری در برخی از افراد ناشی از اختلالات ژنتیکی بافت های کلاژنی هست. نرمی دریچه میترال هم در برخی از بیماران به صورت مادرزادی وجود دارد.

در بسیاری از مواقع این عارضه بر سلامت افراد هیچ گونه تاثیری نمی گذارد و نیاز به درمان خاصی ندارد ولی در این زمینه بهتر است اگر از افتادگی دریچه میترال خبر دارید حتماً به پزشک مراجعه کنید و جلوی بسیاری از مشکلات را بگیرید.

 ممکن است پزشک برای شما دارو تجویز کند و باید آن را طبق دستور مصرف کنید. در شرایطی که افراد پرولاپس غیر طبیعی دارند امکان دارد به تعویض دریچه میترال یا ترمیم آن احتیاج پیدا کنند.

زیرا اگر درمان انجام نشود علائم  آن شدت پیدا می کند و قلب بزرگتر می شود و عملکرد آن تحت تاثیر قرار می گیرد.

این بیماری به ندرت جدی است با این حال در جدیدترین موارد می‌توان باعث به وجود آمدن آریتمی شود که در نهایت زندگی فرد را تهدید می کند.

تشخیص افتادگی دریچه قلب

تشخیص افتادگی دریچه قلب
تشخیص افتادگی دریچه قلب

وقتی متخصص به صدای قلب شما گوش می‌دهد، اولین صدا به برجسته شدن دریچه قلب به سمت دهلیز مرتبط است.

در ادامه، صدای دوم مربوط به وارد شدن خون از درچه به دهلیز است. این شرایط همان افتادگی دریچه میترال قلب و یا شل شدن آن است. این شرایط نام‌های دیگری همچون موارد زیر نیز دارد:

  • پرولاپس دریچه میترال
  • سندرم بارلو
  • سندرم دریچه پرولاپس میترال شده
  • شلی دریچه میترال
  • سندرم دریچه نرم
  • دریچه میترال بالونی شکل
  • نرمی دریچه میترال
  • دریچه میترال مگیزوماتو

همانطور که گفتیم، روش‌های تشخیص افتادگی دریچه قلب متعدد نیستند. از میان آنها، اکوکاردیوگرام و الکتروکاردیوگرام بیشتر از دیگر روش‌ها کارایی داشته و محبوب‌تر هستند.

اکوکاردیوگرام

اولین راه برای تشخیص این شرایط، اکوکاردیوگرام است. صدای قلب تحت هر شرایطی می‌توانید بهترین اطلاعات را درباره سلامت قلب به ما برساند.

اکوکاردیوگرام از روش‌های مفید و غیر تهاجمی در تشخیص افتادگی دریچه است. این روش حتی می‌تواند مواردی همچون اندازه و عملکرد دهلیز و بطن چپ را نیز مشخص کند.

در افرادی که علامت خاصی ناشی از افتادگی دریچه قلب ندارند، انجام چندین اکوکاردیوگرافی متوالی نیاز نیست.

این کار تنها برای بیمارانی واجب است که نشانه‌های بالینی آنها حاکی از بدتر شدن شرایط بیماری باشد.

الکتروکاردیوگرام

معمولا افرادی که به افتادگی دریچه قلب مبتلا هستند، در تست الکتروکاردیوگرام دارای ECG طبیعی هستند اما این تست می‌تواند درباره وضعیت قلب و سلامت آن اطلاعات مفیدی به متخصص ارائه کند.

الکتروکاردیوگرام در اثبات آریتمی‌های قلبی برای افرادی که دچار تپش قلب هستند بسیار مفید می‌باشند.

در صورتی که جز مبتلایان به بیماری قلبی هستید و تمایل دارید که در ماه مبارک رمضان روزه بگیرید، می‌بایست بدانید که شما جز بیماران قلبی مجاز به روزه گرفتن می‌باشید یا خیر؟ اگر شما نیز مایل به کسب اطلاعات بیشتر در زمینه پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های مختلف قلبی هستید، مقاله روزه داری و بیماری‌های قلبی  از وب سایت دکتر عبدالوهاب برادران را مطالعه فرمایید.

آیا پرولاپس دریچه میترال خطرناک است؟

آیا پرولاپس دریچه میترال خطرناک است؟
آیا پرولاپس دریچه میترال خطرناک است؟

زمانی که قلب در حالت پمپاژ کردن خون است قسمتی از آن که به آن فلاپ گفته می‌شود به سمت عقب میرود.

در برخی از مواقع این دریچه که پرولاپس نام دارد اجازه می دهد که خون بیشتری به سمت قلب بازگردانده شود و به واسطه دریچه نشر پیدا می‌کند.

این امر یکی از دلایل به وجود آمدن صداهای غیر طبیعی در قلب و رساندن خون غیر طبیعی به  قسمت های دیگر است و در نهایت در پی آن سکته قلبی اتفاق می‌افتد.

 در بیشتر مواقع این بیماری می تواند ضرر چندانی نداشته باشد، بیشتر افرادی که این بیماری را دارند از آن هیچ گونه اطلاعی ندارند و سلامت آنها تحت تاثیر خاصی قرار نمی گیرد.

با این حال عده‌ای که علائم شدیدتری دارند باید نسبت به درمان اقدام کنند و تحت نظر پزشک متخصص قلب قرار بگیرند.

 ما در این متن شما را با چه عواملی باعث پرولاپس دریچه میترال میشود و عوارض پرولاپس دریچه میترال و شلی دریچه میترال چیست و افتادگی دریچه میترال در خانم ها و… اشنا می کنیم.

برای اطلاعات بیش تر متن را بخوانید.

پرولاپس باعث از بین رفتن دریچه قلبی می شود و عوارض زیادی را به همراه می اورد. پرولاپس دریچه میترال یکی از بیماری های بسیار سخت است. این بیماری در سی در صد افراد به صورت ژنتیکی به وجود می اید.

خطرات افتادگی دریچه میترال قلب

این بیماری در بسیاری از مواقع خانوادگی است و ریشه ژنتیکی دارد. در نتیجه از بروز آن نمی‌توان جلوگیری کرد. عموما بیماری‌هایی نظیر بیماری‌های زیر باعث افتادگی دریچه قلب می‌شود:

  • سندرم مارفان
  • سندرم اِهلر دانلس
  • ناهنجاری ابشتین
  • دیستروفی عضلانی
  • بیماری گریوز
  • اسکولیوز

در صورت افتادگی دریچه قلب با وجود هر یک از این بیماری‌ها، ممکن است مشکلات مختلفی را با خود به همراه داشته باشد.

پیش از اینکه این عوارض را بررسی کنیم باید بدانید که این عوارض در نتیجه‌ی بی توجهی به این مسئله و عدم مراجعه و درمان به موقع ایجاد می‌شود.

در نتیجه در صورتی که از سلامتی خود اطلاع داشته باشید به راحتی می‌توانید از بروز این مشکلات جلوگیری کنید.

مشکلاتی همچون نارسایی دریچه میترال، اختلال در ریتم قلب که به آریتمی معروف است و عفونت دریچه (اندوکاردیت) از شایع ترین مشکلاتی است که در اثر افتادگی دریچه قلب برای فرد ایجاد می‌شود.

از مسائلی که متخصصین قلب و عروق همیشه به آن تاکید دارند این است که افرادی که دچار افتادگی دریچه هستند قبل از جراحی‌های دیگر، از آنتی بیوتیک استفاده کنند تا دچار اندوکاردیت نشوند.

عوارض پرولاپس دریچه میترال

زمانی که پرولاپس دریچه شدید شده باشد و باعث نشت قابل توجهی خون در قسمت دیگری از قلب می شود و می‌تواند عوارض جدی مثل سکته مغزی را هم به همراه بیاورد، زیرا نشت خون در قسمت‌های دیگر باعث لخته شدن خون در عروق می شود.

زمانی که لخته در قلب به سرخرگ برسد سکته مغزی را ایجاد می نماید از دیگر عوارضی که به این بیماری  می توانند به همراه بیاورند سکته قلبی نارسایی دریچه اندوکاردیت التهاب اندوکاردیت  و…  است.

شلی دریچه میترال چیست؟

شلی دریچه میترال چیست؟
شلی دریچه میترال چیست؟

شلی دریچه میترال در واقع همان افتادگی این دریچه است اما اندازه شل شدگی آن مجهول است اغلب کسانی که به آن مبتلا هستند مشکلات دیگری ندارند.

این بیماری می تواند ارثی باشد برخی از دلایل افتادگی دریچه ناشی از مشکلات زیر است:

  •  بیماری عروق کرونری
  • قلب کاردیومیوپاتی
  •  هیپرتروفیک انسدادی
  • بیماری بافت پیوندی
  • بیماری روماتیسم قلبی

افتادگی دریچه میترال در خانم ها

حدود ۲ درصد جمعیت یعنی از هر ۱۰۰ نفر دو نفر مبتلا به پرولاپس واقعی دریچه میترال هستند. لطفاً این جمله مهم رو از الان تا همیشه به یاد داشته باشید نارسایی خفیف دریچه میترال یک یافته فیزیولوژیک نرمال در بسیاری از افراد است و بسیاری از افراد به صورت نرمال دچار نارسایی خفیف میترال هستند.

 اما این نارسایی های خفیف میترال ممکنه برای ان ها مشکل ایجاد کند و بعد علامت ایجاد میکند و نیاز به پیگیری خاصی دارد ممکن است که نارسایی خفیف داشته باشید.

تنها حدود ۲ درصد دو نفر از هر ۱۰۰ نفر مبتلا به پرولاپس واقعی دریچه میترال هستند و این ها لازم است که مراقب باشند به صورت منظم به پزشک مراجعه کنند و کارشان ممکن است  به درمان هایی مثل جراحی بکشد

 اگرچه افتادگی دریچه میترال می تواند اختلال باشد و برای تمامی عمر است اما در بسیاری از افراد این علائم همراه با آن نیست و خیلی ها از وجود آن بی‌خبر هستند.

افتادگی دریچه میترال در خانم ها به مراتب بیشتر از آقایان هست و ضربان قلب سریع و منظم را برای آنها به وجود می آورد.

از عوارضان می توان به نارسایی دریچه میترال مشکلات ریتم قلبی عفونت قلب اشاره کرد که هر کدام را توضیح خواهیم داد

نارسایی دریچه میترال از عوارضی است که به دلیل عدم درست کار کردن دریچه و نشت خون به دنده های سمت چپ اتفاق می‌افتد مرد بودن و داشتن فشار خون خیلی زیاد این احتمال مربوط را افزایش می‌دهد.

اگر دریچه افتادگی زیادی داشته باشد احتمال اینکه به جراحی برسید زیادتر میشود ریتم قلبی نامنظم معمولاً در حفره های بالایی قلب اتفاق می‌افتد.

 این علائم ممکن است حیات افراد  را تهدید کند افرادی که دارای نارسایی های دریچه قلب هستند یا درد شدید در درون دریچه میترال آنها وجود دارد در معرض خطر مشکلات ریتمیک قرار می گیرند که می‌تواند جریان خون آنها را تحت تاثیر قرار بدهد.

اگر این باکتری ها در قلب  افزایش پیدا کند به این غشا آسیب وارد می شود افرادی که در معرض مبتلا نشدن به آ ندکارتی هستند امکان دارد بعد از برخی از اقدامات دندانی و پزشکی برای آنها عفونت وجود بیاید و تحت درمان با آنتی‌بیوتیک قرار گیرد

پیشگیری از افتادگی دریچه میترال

قلب یکی از مهمترین اعضای بدن انسان است که کارکرد آن بر سایر اندام‌ ها اثرگذار بوده و حتی کوچک‌ ترین اختلال نیز می‌ تواند سلامت جسمانی فرد را با آسیب‌ های بسیار جدی مواجه کند.

 اما یکی از بیماری‌ های خاموش که ممکن است در سنین مختلف برای افراد اتفاق بیفتد افتادگی دریچه میترال بوده که خطرات و آسیب‌ های بسیار زیادی را به همراه دارد.

بروز هرگونه مشکل در دریچه میترال می‌ تواند عواقب بسیار خطرناکی را به همراه آورد که البته پزشکان به محض تشخیص چنین آسیبی روند درمان را سریعاً آغاز کرده تا از آسیب‌ های بیشتر جلوگیری کنند.

 با این حال باید بدانید که شل شدن و یا افتادگی دریچه میترال اختلالات بسیار زیادی را به همراه دارد که نمی‌ توان به سادگی از آنها عبور کرد.

برخی از افراد افتادگی دریچه میترال را به صورت مادرزادی تجربه می‌ کنند که در این شرایط پزشک تنها می‌ تواند روش‌ های کنترلی را پیش روی مراجعین قرار داده و از شدت گرفتن آن پیشگیری می کنند و البته با محافظت بیشتر از قلب و عملکرد دریچه میترال از سایر اندام‌ های بدن نیز محافظت خواهند کرد.

طبق تحقیقات انجام شده پزشکان و متخصصانی که در زمینه قلب فعالیت دارند بروز استرس و تنش‌ های پیوسته و البته شدید را با افتادگی دریچه میترال در ارتباط دانسته و معتقدند که این اضطراب‌ ها و استرس‌ ها می‌ تواند عملکرد قلب را نیز با اختلال مواجه کند.

از طرف دیگر افراد مبتلا به افتادگی دریچه میترال معمولاً هنگام استرس و تنش مشکلات شدیدتر مانند آریتمی قلبی، خستگی و تنگی نفس را نیز تجربه خواهند کرد و به همین دلیل پزشکان این دو عارضه را با یکدیگر در ارتباط می‌ دانند.

 اما اگر تمایل به پیشگیری از بروز چنین آسیبی دارید بهتر است فعالیت‌ های پرتنش را کنار گذاشته و از محیط‌ های استرس‌ زا دوری کنید، از طرف دیگر اصلاح رژیم غذایی و انجام فعالیت‌ های ورزشی که به آرامش اعصاب و روان کمک می‌ کنند هم بسیار مناسب هستند.

متخصصان مصرف زیاد و البته پیوسته کافئین را نوعی محرک برای دریچه‌ های اصلی قلب دانسته و می‌ تواند کارایی اصلی آنها را با اختلال مواجه کند.

 کافئین هم می‌ تواند مانند برخی از انواع داروها با ایجاد نوسان در میزان ضربان قلب به مرور زمان افتادگی دریچه میترال را در پی داشته باشد.

 به طور کلی شل شدن و یا افتادگی دریچه میترال عارضه ای پنهان است و تا زمانی که عوارض آن بروز پیدا نکند ممکن است شخص متوجه این بیماری نشود‌.

 اما پزشکان با روش‌ های بسیار موثر و کاربردی سعی دارند تا بروز اختلالاتی مانند افتادگی دریچه میترال را متوقف کرده و فرایندهای مناسب را برای پیشگیری از این عارضه به عموم افراد آموزش می‌ دهند‌.

 از کار افتادن دریچه میترال و یا عملکرد نادرست آن عواقب بسیار خطرناکی به همراه داشته و آریتمی قلبی و یا لخته شدن خون از سمت قلب نیز می‌ تواند مشکلات و معضلات بسیار زیادی را در سایر بخش‌ های بدن به وجود آورد.

با این حال پزشکان روش‌ های خاص مانند ورزش‌ های آرام بخش  فعالیت‌ های بدنی مناسب و اصلاح رژیم غذایی را برای پیشگیری از افتادگی دریچه میترال مناسب دانسته و معتقدند که با چکاپ‌ های سالانه قلب می‌ توانید از بروز آسیب‌ های بسیار خطرناک جلوگیری نمایید.

درمان افتادگی دریچه میترال قلب توسط دکتر عبدالوهاب برادران

همانطور که در طول مقاله نیز به این مطلب اشاره کردیم، افتادگی دریچه تنها در صورتی خطرناک نیست که شما به موقع به متخصص مراجعه کنید. در نتیجه بهتر است حداقل یکبار در سال وضعیت سلامتی قلب خود را بررسی کنید.

ما به شما مراجعه به دکتر عبدالوهاب برادران را پیشنهاد می‌کنیم. ایشان در نهایت تخصص و تجربه قادرند تا وضعیت سلامتی قلب و عروق شما را اعم از دریچه‌های قلب و افتادگی‌شان را بررسی کرده و شما را از وضعیت دقیق آنها آگاه سازند و به درمان بپردازند.

عمدتا افتادگی دریچه قلب با جراحی برطرف می‌شود این جراحی چندان سنگین نیست و بیمار بعد از گذراندن دوران نقاهت می‌تواند به زندگی عادی بازگردد.

در نتیجه با مراجعه‌ی به موقع، خطر افتادگی دریچه قلب با وجود یک متخصص خبره و با تجربه برطرف خواهد شد.

هزینه این جراحی بسته به شرایط بیمار متفاوت می‌باشد. به همین دلیل برای اطلاع از هزینه و نحوه پرداخت می‌توانید با شماره تلفن‌های مندرج در انتهای مقاله، پاسخ سوال خود را دریافت کنید.

شما عزیزان می‌توانید به جهت پیشگیری و درمان انواع مختلفی از بیماری‌های قلبی و عروقی و همچنین عمل آنژیوپلاستی یا بالن قلب به مطب دکتر عبدالوهاب برادران مراجعه کنید. ایشان با ارائه بهترین و به‌روزترین روش‌های درمانی، وضعیت سلامتی قلب و عروق شما را بهبود می‌بخشند.

راه‌های ارتباطی با مطب:

دکتر عبدالوهاب برادران متخصص قلب و عروق در تهران 

تماس با پزشک

نوبت دهی آنلاین

اینستاگرام

تلفن تماس:  09399605514

نویسنده:

دکتر عبدالوهاب برادران

دکتر عبدالوهاب برادران، متخصص قلب و عروق ، فلوشیپ اینترونشنال کاردیولوژی ( اقدامات مداخله ای قلب ، آنژیوگرافی ، آنژیوپلاستی ) و متخصص درمان واریس با سوابق درخشان تحصیلی و حرفه ای از قبیل رتبه های برتر، دانشجوی نمونه، عضویت در هیات علمی دانشگاه تهران، فلوشیپ آنژیوپلاستی و مدیریت بنیاد قلب سالم، خدمات ارزشمندی در زمینه های مختلف پزشکی مانند اکوقلب، آنژیوگرافی، آنژیوپلاستی و درمان واریس ارائه می نماید.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید

مقالات مشابه