آریتمی قلبی چیست و چه انواعی دارد؟

آریتمی قلبی چیست؟ اگر بخواهیم یک تعریف مشخص از آریتمی به شما ارائه بدهیم باید بگوییم که، آریتمی یک اختلال در ریتم قلب است. ممکن است قلب شما،خیلی آهسته، یا خیلی سریع  ویا حتی، نامنظم بزند. این نا منظمی در سیستم قلبی را آریتمی میگویند و شایع ترین نوع آریتمی نیز آریتمی AF  می باشد.

در ادامه با انواع آریتمی و شکل آن بیشتر آشنا خواهید شد. یکی از روش های تشخیص آریتمی استفاده از هولتر قلبی است اما خیلی از بیماران گران این موضوع هستند که مزایای هولتر قلب چیست؟ آیا معایبی هم دارد؟در این مقاله به طور کامل به بررسی این موضوع پرداخته ایم.

انواع آریتمی های قلبی با شکل

آریتمی‌های قلبی بر اساس محل وقوع به دو دسته کلی تقسیم می‌شوند که شامل موارد زیر می‌باشد:

آریتمی فوق بطنی

در صورتی که ناهماهنگی از دهلیزها یا همان حفره‌های بالایی شروع شده باشد، آریتمی فوق بطنی نامیده می‌شوند.

عکس آریتمی فوق بطنی

آریتمی بطنی

اگر این ناهماهنگی‌ها از بطن‌ها یا همان حفره‌های پائینی قلب شروع شده باشد، آریتمی بطنی نامیده می‌شود.

آریتمی بطنی

انواع آریتمی قلبی از نظر پزشکان

پزشکان همچنین آریتمی‌ها را بر اساس تغییری که در ضربان قلبی ایجاد می‌کند به انواع مختلفی طبقه بندی می‌کنند.

آریتمی‌های فوق بطنی به چند دسته تقسیم می شوند؟

آریتمی‌های فوق بطنی نیز خود به 6 دسته تقسیم می‌شوند:

بال بال زدن قلب

آریتمی‌های بطنی به چند دسته تقسیم می شوند؟

برادی آریتمی چیست؟

برادی‌ آریتمی یا کند شدن ریتم قلب نوع دیگری از آریتمی است. این نوع آریتمی معمولاً به دلیل بیماری سیستم الکتریکی قلب یا در پی مصرف دارو رخ می‌دهد. در این حالت ممکن است فرد احساس غش یا حالتی نزدیک به آن را داشته باشد. انواع برادی آریتمی شامل موارد زیر است:

آریتمی قلبی

آریتمی قلبی چه علائمی دارد؟

آریتمی قلبی ممکن است بدون علامت باشد یعنی شما متوجه وقوع آن نشوید یا اینکه پزشک در طول انجام معاینه متوجه ضربانات نامتناسب قلب شما شود. علائم آریتمی می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

1: تپش قلب (لرزش قلب یا احساس بال زدن قلب در سینه)

2: احساس کوبیده شدن قلب در داخل قفسه سینه

3: سرگیجه یا احساس سبکی سر

4: غش یا حالتی نزدیک به آن

5: تنگی نفس

6: درد یا گرفتگی قفسه سینه

7: ضعف یا خستگی (احساس خستگی بسیار شدید)

8: اضطراب

9: تاری دید

10: تعریق

از زمان راه اندازی ویزیت مجازی و از راه دور در دنیای پزشکی زمان زیادی نمی‌گذرد. با این وجود در سالیان اخیر شکل جدی‌تری به خود گرفته است. اگر شما نیز مایل به کسب اطلاعات بیشتر در زمینه پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های مختلف قلبی هستید، مقاله چه افرادی می‌توانند از ویزیت مجازی استفاده کنند؟ از وب سایت دکتر عبدالوهاب برادران را مطالعه فرمایید.

علائم آریتمی قلب

مهم ترین دلایل بروز آریتمی قلب

حتی اگر قلب شما سالم نیز باشد ممکن است دچار آریتمی شوید؛ البته وجود هر یک از مشکلات زیر ممکن است موجب ایجاد آریتمی شود:

1: بیماری‌های قلبی

2: بهم خوردن تعادل الکترولیت‌های خون (مانند سدیم یا پتاسیم)

3: آسیب به قلب یا تغییراتی مانند کاهش جریان خون یا سفت شدن بافت قلب

4: دوران بهبودی پس از جراحی قلب

5: مصرف برخی داروهای خاص

6: ایجاد مشکل در مسیر سیگنال‌‌دهی الکتریکی قلب

7: بروز هیجانات و احساسات شدید (اضطراب یا تعجب)

8: نوشیدن الکل، مصرف تنباکو و کافئین

9: ورزش کردن

چه زمانی برای درمان آریتمی قلبی به دکتر مراجعه کنیم؟

همانطور که در ابتدای مقاله امروز ملاحظه کردید، تپش قلب یا همان ‌آریتمی قلب ضربان نامرتب قلب را وصف می‌نماید. در این شرایط احتمالا قلب بسیار سریع، بسیار کند و یا نامنظم کار نماید. بنابراین آریتمی ‌یا اختلال قلبی گاهی با حس ضربان زودرس در شخص همراه است. همچنین سبب می‌گردد که فرد احساس نماید که قلبش خیلی سریع یا خیلی آهسته می‌تپد.

چنانچه هر کدام از این علائم ‌را در خود حس کردید، جهت ارزیابی و درمان آریتمی تپش قلب خود سریعاً به بهترین پزشک قلب مراجعه نمایید تا دلایل آریتمی‌ قلب شما را بررسی شده و فرایند درمان تپش قلب را شروع کند.

نشانه‌های بیماری آریتمی ممکن است مرتبط با عدم پمپاژ درست خون به وسیله قلب در اثر ضربان شدید یا کند به وجود آید. این علائم شامل نفس کم آوردن، ضعف ناگهانی، احساس بال بال زدن قلب، تپش قلب (تاکیکاردی)، کندی قلب (برادیکاردی)، درد قفسه سینه، اضطراب، خستگی زیاد، تعریق، گیجی، سبکی سر، غش یا حالاتی شبیه به آن و درد یا ناراحتی در قفسه سینه اشاره نمود. 

در صورتی که جز مبتلایان به بیماری قلبی هستید و تمایل دارید که در ماه مبارک رمضان روزه بگیرید، می‌بایست بدانید که شما جز بیماران قلبی مجاز به روزه گرفتن می‌باشید یا خیر؟ اگر شما نیز مایل به کسب اطلاعات بیشتر در زمینه پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های مختلف قلبی هستید، مقاله روزه داری و بیماری‌های قلبی  از وب سایت دکتر عبدالوهاب برادران را مطالعه فرمایید.

نویسنده:

دکتر عبدالوهاب برادران

دکتر عبدالوهاب برادران، متخصص قلب و عروق ، فلوشیپ اینترونشنال کاردیولوژی ( اقدامات مداخله ای قلب ، آنژیوگرافی ، آنژیوپلاستی ) و متخصص درمان واریس با سوابق درخشان تحصیلی و حرفه ای از قبیل رتبه های برتر، دانشجوی نمونه، عضویت در هیات علمی دانشگاه تهران، فلوشیپ آنژیوپلاستی و مدیریت بنیاد قلب سالم، خدمات ارزشمندی در زمینه های مختلف پزشکی مانند اکوقلب، آنژیوگرافی، آنژیوپلاستی و درمان واریس ارائه می نماید.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید

مقالات مشابه