درد قفسه سینه موضوعی نیست که بتوان به سادگی آن را نادیده گرفت. مشکلات زیادی موجب بروز درد قفسه سینه میشود. با اینکه در بسیاری از موارد مشکلات قلبی موجب درد قفسه سینه میشود. اما مشکلات ریه، مری، ماهیچهها، دندهها یا اعصاب نیز از سایر علل رایج ایجاد این درد هستند. برخی از این مشکلات جدی بوده و حیات بیمار را تهدید میکنند. بهترین متخصص قلب و عروق با انجام معاینات و سایر ارزیابیها میتواند علت بروز درد را تعیین کند.
ممکن است درد در هر قسمتی از گردن تا قسمت فوقانی شکم حس شود. بیمار کیفیت آن را به صورت زیر توصیف خواهد کرد:
اگر شما عزیزان مایل به کسب اطلاعات بیشتر در زمینه پیشگیری از ابتلا به بیماریهای مختلف قلبی هستید، مقاله نحوه پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی از وب سایت دکتر عبدالوهاب برادران را مطالعه فرمایید.
شایعترین مشکلات قلبی که موجب درد قفسه سینه میشوند، شامل موارد زیر هستند:
انسداد عروق خونی تامین کننده انرژی و اکسیژن قلب، موجب ایجاد درد (آنژین) میشود. آنژین یکی از علامتهای بیماری قلبی است و به معنی آسیب دائمی قلب نمیباشد. بروز آنژین به این معنی است که شما در آینده احتمالاً دچار حملهی قلبی خواهید شد. درد به بازو، شانه، فک یا پشت تیر کشیده و بیمار آن را همراه با احساس فشار شدید توصیف میکند. آنژین به دنبال ورزش، هیجان یا احساس ناراحتی ایجاد شده و با استراحت برطرف میشود.
کاهش خونرسانی ماهیچهی قلبی موجب مرگ سلولهای قلبی میشود. با اینکه درد ناشی از MI مشابه آنژین است اما معمولاً شدیدتر بوده و بیمار آن را در مرکز یا سمت چپ قفسه سینه حس میکند. این درد با استراحت بهتر نمیشود. ممکن است بیمار همراه با درد دچار تعریق، حالت تهوع، تنگی نفس یا ضعف شدید نیز شود.
التهاب عضله قلب علاوه بر درد قفسه سینه موجب تب، خستگی، افزایش ضربان قلب و مشکلات تنفسی نیز میشود. با اینکه در این بیماری انسدادی در عروق وجود ندارد اما علائم آن ممکن است مشابه حمله قلبی باشد.
به عفونت یا التهاب کیسه پوشاننده قلب، پریکاردیت میگویند. این وضعیت میتواند موجب بروز درد مشابه آنژین شود. البته در بیشتر موارد درد ناشی از پریکاردیت تیز و یکنواخت (پایدار) بوده و بیمار آن را در قسمت بالایی گردن و شانه حس میکند. نفس کشیدن، بلعیدن غذا یا خوابیدن به پشت نیز ممکن است موجب تشدید درد بیمار شود.
اگر شما عزیزان مایل به کسب اطلاعات بیشتر در زمینه ویزیت مجازی هستید، مقاله چه افرادی میتوانند از ویزیت مجازی استفاده کنند؟ از وب سایت دکتر عبدالوهاب برادران را مطالعه فرمایید.
این مشکل ژنتیکی موجب ضخیم شدن غیر طبیعی و بیش از حد قلب میشود. این اتفاق گاهاً با بروز مشکل در پمپاژ موثر خون همراه است. معمولاً بیماران در هنگام ورزش کردن دچار درد سینه و تنگی نفس میشوند. ضخیم شدن بیش از حد ماهیچه قلب با نارسایی قلبی همراه خواهد بود. قلب برای جبران کمبود مجبور به کار بیشتر است. سرگیجه، سبکی سر، غش از علایم دیگر این مشکل هستند.
پرولاپس دریچه میترال به معنی درست بسته نشدن دریچه است. این مشکل با علائم گوناگون از جمله درد قفسه سینه، تپش قلب و سرگیجه همراه است. البته ممکن است در صورت خفیف یا جزئی بودن مشکل دریچه، بیمار دچار هیچ علامتی نشود.
دایسکشن عروق کرونری به معنی پاره شدن این عروق است. علل گوناگونی ممکن است موجب بروز این مشکل نادر اما کشنده شوند. پارگی عروق کرونر با درد ناگهانی، شدید و حس کنده شدن همراه است. این درد شدید به گردن پشت و شکم نیز انتشار مییابد.
شایعترین مشکلات ریوی که موجب درد قفسه سینه میشود، شامل موارد زیر هستند:
به التهاب یا تحریک لایه پوشاننده ریه و قفسه سینه پلوریت یا پلورزی میگویند. ممکن است بیمار در هنگام نفس کشیدن، سرفه یا عطسه درد تیزی را احساس کند. عفونتهای ویروسی یا باکتریایی، آمبولی ریوی و پنوموتوراکس از شایعترین علل درد پلورتیک هستند. آرتریت روماتوئید، لوپوس و سرطان از علل کمتر شایع درد پلورتیک است.
این عفونتهای ریوی ممکن است موجب درد پلورتیک یا سایر انواع درد قفسه سینه از جمله درد عمیق شوند. پنومونی اغلب با سرفه، لرز، تب ناگهانی و سرفههای خلط دار آغاز میشود.
ممکن است لختههای خونی از طریق جریان خون به داخل ریه رفته و در آنجا گیر کند. این اتفاق میتواند با پلوریت حاد، مشکلات تنفسی و افزایش سرعت ضربان قلب خود را نشان دهد. همچنین ممکن است موجب تب و شوک نیز شود. آمبولی ریوی اغلب به دنبال تشکیل ترومبوز در وریدهای عمقی یا بیتحرکی چند روزه به دنبال جراحی یا عوارض سرطان ایجاد میشود.
اغلب به دنبال آسیب به جدار قفسه سینه ایجاد میشود. پنوموتوراکس زمانی رخ میدهد که قسمتی از ریه بر روی خود خوابیده و هوا به داخل حفره قفسه سینه آزاد میشود. درد ناشی از پنوموتوراکس با تنفس تشدید میشود. افت فشار خون از علایم دیگر آن است.
اگر شما عزیزان مایل به کسب اطلاعات بیشتر در زمینه ارتباط روزه و بیماریهای قلبی هستید، مقاله روزه و بیماریهای قلبی از وب سایت دکتر عبدالوهاب برادران را مطالعه فرمایید.
درد قفسه سینه در این وضعیت مشابه دردهای آنژینی است. افزایش غیر طبیعی فشار خون ریوی موجب افزایش کار سمت راست قلب میشود.
موجب تنگی نفس، خسخس، سرفه و گاها درد قفسه سینه میشود. آسم نوعی بیماری التهابی راههای هوایی است.
COPDشامل یک یا چند مورد از سه بیماری آمفیزم، برونشیت مزمن و آسم انسدادی مزمن میباشد. این بیماری موجب کوچک شدن و آسیب مجاری هوایی (محل ورود گازها و هوا به ریهها) و آلوئولها (محل تبادل اکسیژن و دی اکسید کربن است) میشود. سیگار کشیدن اصلیترین علت ایجاد این بیماری است.
شایعترین مشکلات گوارشی که موجب درد قفسه سینه میشود، شامل موارد زیر هستند:
این بیماری رفلاکس اسید نیز نامیده میشود و زمانی رخ میدهد که محتویات شکم به سمت عقب (مری) بازمیگردد. در این حالت بیمار مزهی شوری را در دهان خود حس کرده و در گلو و سینه خود نیز احساس سوزش میکند. چاقی، سیگار کشیدن، حاملگی و مصرف غذاهای تند و چرب میتوامد موجب تحریک رفلاکس اسید شود. درد قلبی و سوزش ناشی از رفلاکس اسید مشابه هستند. این اتفاق به دلیل نزدیک بودن موقعیت قلب و مری و یکسان بودن شبکه عصبی آنها رخ میدهد.
انقباضات عضلانی ناسازگار (اسپاسم) و با فشار بالا (مری فندق شکن) ممکن است موجب درد قفسه سینه شود.
زمانی اتفاق میافتد که مری با کوچکترین تغییر فشار یا قرار گرفتن در معرض اسید بسیار دردناک میشود. علت این حساسیت ناشناخته است.
درد ناگهانی و شدید قفسه سینه به دنبال استفراغ یا جراحی ممکن است نشانهای از پارگی مری باشد.
وجود زخم در معده یا قسمت ابتدایی روده باریک (اثنی عشر) ممکن است موجب درد مبهم و پایدار شود. سیگار کشیدن، مصرف بیش از حد الکل یا مسکنهایی مانند آسپرین یا NSAIDها در ایجاد زخمهای گوارشی نقش دارد. غذا خوردن یا مصرف داروهای ضد اسید موجب تسکین درد میشود.
این مشکل نسبتاً رایج زمانی رخ میدهد که قسمت بالای معده بعد از غذا خوردن به قسمت پایین قفسه سینه فشار میآورد. این مشکل اغلب موجب ایجاد علائم رفلاکس از جمله سوزش سر دل یا درد قفسه سینه میشود. درد بیمار با دراز کشیدن بدتر میشود.
اگر درد قسمت پایین قفسه سینه با صاف شدن بدتر شده و با خم شدن به جلو بهتر شود، احتمال ابتلا به پانکراتیت مطرح است.
اگر بعد از خوردن یک وعده غذایی چرب، احساس پری سر دل یا درد در ناحیه سمت راست سینه یا سمت راست بالای شکم داشته باشید، ممکن است این درد به دلیل مشکلات کیسه صفرا ایجاد شده باشد.
گاهی اوقات استفاده بیش از حد یا آسیب به قفسه سینه در اثر سقوط یا تصادف ممکن است موجب درد قفسه سینه شود. سایر علل درد قفسه سینه عبارتند از:
درد ناشی از شکستگی دنده ممکن است با تنفس عمیق یا سرفه تشدید شود. درد اغلب محدود به یک قسمت از قفسه سینه است و اگر بر روی آن قسمت فشار وارد کنید، احساس درد میکنید. ممکن است محل اتصال دندهها به استخوان سینه نیز دچار التهاب شود.
حتی سرفههای شدید نیز ممکن است موجب آسیب یا التهاب ماهیچهها و تاندونهای بین دندهای و در نتیجه درد قفسه سینه شود. این نوع درد معمولاً پایدار بوده و با فعالیت بدتر میشود.
ویروس واریسلا زوستر عامل ایجاد زونا است. بیمار چند روز قبل از ایجاد بثورات دچار درد تیز و شدید در امتداد یک خط در قفسه سینه میشود.
اضطراب و حملات پانیک یکی دیگر از علل احتمالی درد قفسه سینه است. سرگیجه، احساس تنگی نفس، تپش قلب، احساس سوزن سوزن شدن و لرز از علائم همراه آن هستند.
در صورت شک به مشکلات جدی به خصوص اگر به طور ناگهانی ایجاد شده و با داروهای ضد التهابی یا سایر مراقبتها مانند تغییر رژیم غذایی تسکین نمییابد، با پزشک خود تماس بگیرید.
در صورتی که علاوه بر درد قفسه سینه دچار هر یک از علائم زیر نیز شده باشید با اورژانس تماس بگیرید:
در صورت بروز هر یک از علائم زیر با پزشک خود تماس بگیرید:
شما عزیزان میتوانید به جهت ارتباط با مطب دکتر عبدالوهاب برادران از طریق زیر اقدام کنید:
تلفن تماس: 09399605514