ایمن ترین و بدون دردترین درمان واریس پا چیست؟

وقتی صحبت از درمان واریس پا به میان می‌آید، گزینه‌های مختلفی وجود دارد. اما ایمن ترین و بدون دردترین درمان واریس کدام است؟ رگ های واریسی می توانند ناخوشایند و ناراحت کننده و گاهی دردناک باشند. اما لزومی ندارد که آنها به صورت ثابت روی پاهای شما باشند. امروزه درمان های بی خطر و بدون درد زیادی وجود دارد.

رگ‌های واریسی به‌صورت رگ‌های متورم، در دست یا پا دیده می‌شوند. این رگ‌ها در زیر پوست، پررنگ‌تر از دیگر عروق هستند. مشکل اصلی اکثر افراد با رگ‌های واریسی پا، جنبه‌ی زیبایی و ظاهری‌ است. اما در برخی افراد، رگ های واریسی به دلایل مختلفی می توانند دردناک شوند. شایع‌ترین دلیل زمانی است که دریچه‌های وریدی به درستی کار نمی‌کنند و خون شروع به تجمع در ورید می‌کند. این کار باعث بزرگ شدن و پیچ خوردگی سیاهرگ شده که نتیجه آن، درد، سنگینی و گرفتگی پا می شود.

 علاوه بر این، سیاهرگ هایی که به سطح پوست نزدیک تر هستند بیشتر باعث ایجاد درد می شوند زیرا با تماس لباس یا اشیاء خیلی راحت، تحریک می شوند. بهترین درمان برای ورید های واریس مراجعه به پزشک است و شما میتوانید با خیال راحت به دکتر واریس در غرب تهران مراجعه کنید و درمان شوید.

عکس قبل و بعد از درمان واریس پا

عکس بعد درمان واریس پا
عکس بعد
قبل از درمان واریس پا
بعد از درمان واریس پا

روش های درمان واریس پا

به طور کلی، درمان واریس پا به عنوان روشی دردناک در نظر گرفته نمی شود. با این حال، اگر آستانه درد پایینی دارید یا به شدت به درد حساس هستید، از قبل با پزشک خود در میان بگذارید. برخی افراد گزارش می دهند که در طول عمل، احساس درد مبهم یا ضربان دارند. برخی از افراد نیز دچار گرفتگی، گزگز یا سوزش می شوند.

۱- فوم واریتنا

فوم واریتنا که با نام تجاری Varithena® نیز شناخته می شود، یک محلول اسکلروتراپی مورد تایید FDA و حاوی پولیدوکانول است که به بسته شدن ورید آسیب دیده کمک می کند. Varithena® با استفاده از یک کاتتر مخصوص به ورید تحت درمان تزریق می شود. کاتتر محلول را مستقیماً به ورید می رساند که به کاهش عوارض جانبی کمک شایانی می کند. اگر مشکلات اصلی شما مربوط به وریدهای زیر زانو است، درمان واریتنا ممکن است بهترین گزینه برای واریس باشد.

از آنجایی که این درمان واریس شامل چند تزریق ساده است، دوره نقاهت بسیار کوتاهی دارد. محلول کف کننده تزریقی باعث بسته شدن ورید مشکل ساز شده و در نتیجه جریان خون در مسیرهای ورید سالم تر تغییر مسیر می دهد. جدا از کمی حساسیت در محل تزریق، بیمارانی که درمان‌های واریتنا را انجام می‌دهند، به ندرت عوارض جانبی دیگری را تجربه می‌کنند.

۲- چسب واریس وناسیل

چسب واریس یک روش نسبتا جدید در درمان واریس پا است که از  چسب پزشکی به جای یک عامل اسکلروز کننده برای بستن ورید آسیب دیده استفاده می کند. چسب از طریق یک کاتتر کوچک در محل مناسب قرار داده شده و ورید را می بندد، سپس خون را به وریدهای سالم مجاور هدایت می کند و بدین ترتیب علائم را تسکین می دهد.

۳- اسکلروتراپی

اگر وریدهای واریسی شما کوچک هستند، یا اگر مشکل اصلی شما بیشتر در مورد وریدهای عنکبوتی است تا وریدهای واریسی، اسکلروتراپی ممکن است بهترین گزینه درمان ورید برای شما باشد. در حین این روش درمان واریس پا، محلولی به داخل رگ ها تزریق می شود که باعث فرو ریختن و محو شدن آنها از دید شما می شود. اسکلروتراپی زیبایی معمولا در مطب پزشک یا کلینیک به صورت سرپایی انجام می شود.

4- روش رادیوفرکوئنسی

برای درمان‌ واریس پا ب کمک امواج فرکانس رادیویی از گرما برای از بین بردن سیاهرگ‌های آسیب‌دیده استفاده می‌کنند. انرژی فرکانس رادیویی از طریق یک کاتتر کوچک به داخل ورید هدایت می شود و باعث فروپاشی و بسته شدن آن‌ها می‌شود.

در این روش از بی حسی موضعی استفاده می شود و بهبودی تنها چند ساعت طول می‌کشد. شما می‌توانید سریع و بدون درد به زندگی روزمره خود بازگردید.

۵- لیزر واریس EVLA

لیزر درون وریدی که به اختصار EVLA نامیده می شود اغلب یکی از بهترین گزینه ها برای درمان رگ های واریسی است. چرا؟ چون با این روش در زمانی محدود، نتایج باورنکردنی ایجاد می شود.

در طول درمان، یک قیبر نوری کوچک با هدایت اولتراسوند، به سمت رگ های مشکل دار هدایت می شود. تقریباً بلافاصله، لیزر، ورید را تا زمان بسته شدن آن، گرم می کند و خون از طریق وریدهای سالم مجدداً هدایت می شود. ورید مشکل دار دوباره جذب بدن شما می شود.

EVLA برای درمان ورید صافن بزرگ، ورید صافن کوچک و شاخه های جانبی این وریدها استفاده می شود، بنابراین یک درمان بسیار تخصصی است. فقط پزشک متخصص واریس می تواند تعیین کند که آیا EVLA بهترین گزینه درمانی برای وریدهای واریسی شما است یا خیر؟ این روش کم تهاجمی معمولاً کمتر از 30 دقیقه طول می کشد.

۶- فلبکتومی

برای شروع، در ناحیه پاها که نیاز به درمان دارند، بی‌حسی موضعی ایجاد می شود. سپس، پزشک  چند برش بسیار ریز (2 تا 3 میلی‌متری) در پای شما ایجاد می‌کند و ورید(های) مشکل دار را با یک ابزار قلاب مانند کوچک بیرون می‌آورد. ریز برش ها به قدری کوچک هستند که نیازی به بخیه نیست، و حتی می توانید از مطب خارج شده و خودتان به خانه بروید.

فلبکتومی برای درمان وریدهای بزرگ و برآمده است که به سادگی کاندیدای خوبی برای اسکلروتراپی یا لیزر درمانی نیستند. فلبکتومی تنها درمانی است که در واقع ورید مشکل دار را به طور کامل از بدن شما خارج می کند.

فلبکتومی

 اگر وریدهای واریسی شما خیلی بزرگ باشند و نیاز به بیهوشی عمومی باشد، ممکن است در حین و بعد از عمل ناراحتی بیشتری را تجربه کنید. پزشک معمولا داروی مسکن را برای شما تجویز خواهد کرد.

روش های کنترل واریس پا

روش های مختلفی برای درمان واریس بسته به شدت بیماری وجود دارد. در موارد خفیف، تغییرات سبک زندگی ممکن است تنها چیزی باشد که لازم است. تغییرات سبک زندگی که می تواند به کاهش درد ناشی از واریس کمک کند عبارتند از:

-لباس های گشاد بپوشید.
-در صورت امکان پاهای خود را بالا بیاورید.
-به طور منظم تمرین کنید.
-از ایستادن یا نشستن طولانی مدت خودداری کنید.
-پوشیدن جوراب های فشرده نیز می تواند به کاهش درد و تورم کمک کند و از تشکیل لخته های خون یا ترومبوز ورید عمقی جلوگیری کند.

با این حال، اگر این اقدامات تسکین کافی را ایجاد نکند، پزشک ممکن است گزینه‌های درمانی تهاجمی‌تری مانند اسکلروتراپی، لیزر درمانی یا جراحی را توصیه کند.

اگر با واریس دردناک سر و کار دارید، با پزشک خود در مورد بهترین گزینه های درمانی صحبت کنید. با درمان مناسب، می توانید از درد خود خلاص شوید و ظاهر رگ های پای خود را بهبود بخشید.

ارتباط واریس با قلب

زمانی که واریس اتفاق می‌ افتد اگر از پیشروی آن جلوگیری نشود ممکن است عوارضی مانند تورم و یا عفونت را تجربه کنید. باقی ماندن عفونت در بدن و عدم رسیدگی به آن ممکن است باعث بروز نارسایی های قلبی شود و در چنین شرایطی فشار وریدی به پاها را نیز افزایش می دهد.

اما مسئله دیگر این است که واریس ها معمولاً به صورت لخته های خون در بدن باقی می‌ مانند و اگر به تحرک در آینده خود را به سمت قلب رسانده ممکن است به مرور زمان آسیب هایی مانند سکته های خفیف را نیز به وجود آورند.

پرولاپس دریچه میترال

همواره لازم است بدانید که هر گونه اختلال کوچک و ناچیز در سیستم گردش خون می تواند عارضه ای جدی و خطرناک باشد و به هیچ عنوان نباید به سادگی از کنار آنها عبور کنید. با این حال زمانی که متوجه میشوید اختلالی به نام واریس در سطح بسیار کوچک در قسمت پاها به وجود آمده بهتر است که سریعا روند درمان را آغاز کنید، زیرا پیشگیری از این عارضه در مراحل ابتدایی آسان تر از زمانی است که بخش زیادی از پوست را با مشکل مواجه نماید.

انواع واریس پا و علائم آن

شناسایی واریس پا چندان دشوار نیست. اصلی‌ترین علائم واریس پا ظاهر متفاوت آن است که در زیر پوست مشاهده می‌شود. اما به جهت درمان آن، باید ابتدا نوع واریس توسط متخصص قلب و عروق شناسایی شود. در ادامه، پزشک سعی می‌کند بر اساس نوع واریس، بهترین گزینه درمانی را برای شما در نظر بگیرد.

انواع رگ‌های واریس پا عبارتند از:

  • واریس‌های طنابی یا ورید صافن بزرگ
  • واریس‌های طنابی یا ورید صافن کوچک
  • واریس‌های شاخه‌ای
  • واریس‌های ناحیه تناسلی
  • رگ‌های عنکبوتی

واریس عنکبوتی را عموما با رگ‌های واریسی اشتباه می‌گیرند. این نوع واریس ظاهری بسیار ظریف، قرمز رنگ و خوشه‌ای دارند. واریس عنکبوتی در جاهایی نظیر پشت ران، ساق پا، مچ پا، کف پا و… دیده می‌شوند. درد ناشی از این نوع واریس بسیار محدودتر از رگ‌های واریسی بوده و علائم بالینی خاصی ندارند. چرا که در سطح پوست هستند. البته نوع دیگری از واریس نیز به نام رگ‌های شبکه‌ای وجود دارد. این نوع واریس پا علائم و ظاهر متفاوت‌تری دارد که از واریس عنکبوتی بزرگ‌تر و از رگ‌های واریسی کوچکتر هستند.

علائم واریس پا

انواع واریس پا و علائم آن
  • برجستگی رگ‌هایی زیر سطح پوست به رنگ آبی تیره یا بنفش
  • رگ‌هایی پیچ خورده و برآمده همچون خوشه‌هایی پیچ و تاب خورده
  • درد، فشار و احساس سنگینی در محل واریس (در صورت شدید بودن عارضه)
  • بیرون زدگی رگ‌ها و تورم ناحیه واریس
  • گرفتگی و اسپاسم عضلانی در ناحیه ران و ساق پا خصوصا در شب
  • خارش خفیف
  • ورم شدید در صورت اختلال شدید در گردش خون
  • احساس درد شدید حین نشستن و ایستادن طولانی
  • کبودی و قرمزی محل واریس پا
  • زخم‌های واریسی (در صورت شدید بودن عارضه که به سادگی نیز این زخم‌ها درمان نمی‌شوند)
  • ترومبوز وریدی عمیق (در صورت حاد بودن واریس پا)

برخی علائم که بعد از به وجود آمدن به راحتی قابل مشاهده هست برای شما وجو مواردی همچون:

  • سیاهرگ های قابل مشاهده: بارزترین علامت واریس ظاهر شدن سیاهرگ های قابل مشاهده، متورم و پیچ خورده روی پاها است. این سیاهرگ ها ممکن است به رنگ آبی یا بنفش باشند و ممکن است برجسته یا برآمده به نظر برسند.
  • پا درد: برخی از افراد مبتلا به واریس ممکن است درد مبهم و دردناکی را در پاهای خود تجربه کنند، به ویژه پس از ایستادن برای مدت طولانی.
  • گرفتگی ساق پا: گرفتگی یا احساس سفتی در پاها نیز می تواند از علائم واریس باشد.
  • تورم: تورم مچ پا و پا می تواند در نتیجه واریس ایجاد شود، زیرا خون در پاها جمع می شود و باعث تجمع مایع می شود.
  • خارش: برخی از افراد مبتلا به وریدهای واریسی ممکن است خارش را در اطراف وریدهای آسیب دیده تجربه کنند.
  • تغییرات پوستی: در برخی موارد، واریس می‌تواند باعث تغییراتی در رنگ و بافت پوست اطراف سیاهرگ‌های آسیب‌دیده مانند خشکی، تغییر رنگ یا ضخیم شدن شود.
  • خستگی: افراد مبتلا به واریس ممکن است در پاها احساس خستگی یا سنگینی کنند.

این موارد نیز ممکن به دلیل شرایط دیگر نیز باشد قبل از هر اقدامی حتما با یک متخصص موارد و مشکلات خود را در میون بگذارید.

برای درمان واریس پا به چه دکتری مراجعه کنیم؟

پزشکان متخصص و فوق تخصص قلب و عروق به خوبی به آناتومی سیستم گردش خون و طرز کار آنها آشنا هستند. از آنجا که مشکل واریس پا و علائم آن به همین سیستم مرتبط است، برای رفع این عارضه نیز باید به متخصص قلب و عروق مراجعه کرد.

متخصص قلب و عروقی که برای درمان واریس به او مراجعه می‌کنید باید بتواند با استفاده از جدیدترین متدها و تکنولوژی‌های به‌روز، محل انسداد و واریس پا را شناسایی کرده و به درستی به درمان آن بپردازد. دکتر عبدالوهاب برادران متخصص قلب و عروق در تهران و فلوشیپ فوق تخصصی آنژیوپلاستی، فارغ التحصیل دانشگاه علوم پزشکی تهران می‌باشند. ایشان از مدرن‌ترین روش‌ها برای درمان واریس پا بهره‌ می گیرند.

در صورت تمایل برای تشخیص و درمان واریس پا توسط دکتر عبدالوهاب برادران، می‌توانید از راه های زیر با ما در تماس باشید:

نویسنده:

دکتر عبدالوهاب برادران

دکتر عبدالوهاب برادران، متخصص قلب و عروق ، فلوشیپ اینترونشنال کاردیولوژی ( اقدامات مداخله ای قلب ، آنژیوگرافی ، آنژیوپلاستی ) و متخصص درمان واریس با سوابق درخشان تحصیلی و حرفه ای از قبیل رتبه های برتر، دانشجوی نمونه، عضویت در هیات علمی دانشگاه تهران، فلوشیپ آنژیوپلاستی و مدیریت بنیاد قلب سالم، خدمات ارزشمندی در زمینه های مختلف پزشکی مانند اکوقلب، آنژیوگرافی، آنژیوپلاستی و درمان واریس ارائه می نماید.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید

مقالات مشابه