آنژیوگرافی چیست و هزینه‌ آن در سال ۱۴۰۳

یکی از سوالاتی که در بین بیماران قلب و عروقی و به طور کلی مراجعین به مطب متداول است میزان هزینه آنژیوگرافی می‌باشد. بنابراین با در نظر گرفتن اهمیت این موضوع در این مقاله قصد داریم مفصل به بحث آنژیوگرافی چیست و هزینه‌های آن در سال 1403 بپردازیم، برای انجام آنژیو پلاستی باید به دنبال بهترین فوق تخصص آنژیوپلاستی و استنت باشیم. با ما همراه باشید.

آنژیوگرافی چیست؟

آنژیوگرافی چیست

آنژیوگرافی عروق کرونر شیوه‌‌ای از تصویربرداری می‌باشد که از اشعه ایکس جهت مشاهده کردن عروق خونی قلب استفاده می‌نمایند. این آزمایش به صورت کلی برای ارزیابی وجود تنگی در جریان خون به طرف قلب انجام می‌گردد.

در مجموع آنژیوگرافی قلب با هدف تشخیص گرفتگی سرخرگ کرونری صورت می‌پذیرد. چنانچه بیمار دچار گرفتگی عروقی ناپایدار، درد غیر طبیعی قفسه سینه، مسدود شدن سرخرگ آئورت و نارسایی قلبی گردد، به احتمال بالاتری در معرض خطر حملات قلبی قرار دارد.

در طی انجام آنژیوگرافی عروق کرونر، نوعی رنگ (ماده حاجب) که به وسیله دستگاه اشعه ایکس قابل رویت می‌باشد به داخل عروق خونی قلب تزریق می‌شود. دستگاه اشعه ایکس با سرعت تصاویر را دریافت می‌کند.

پزشک پس از دیدن رگ‌ها در صورت نیاز می‌تواند شریان قلبی مسدود شده توسط لخته را در آنژیوگرافی کرونر باز نماید. آزمایش مذکور تحت عناوین آنژیوگرام قلبی، آتریوگرافی و میل زدن قلب نیز شناخته می‌شود.

آنژیوگرافی قلب روشی می باشد که  جریان خون در رگ ها را مورد بررسی قرار می ‌دهد و با کمک این بررسی ها درمان راحت تر انجام شود و عروق کرونری انواع مختلفی دارد.

این رگ ها در حقیقت کیسه هایی را که همراه با اکسیژن هستند را به عضلات قلب انتقال می دهد و از آنجا به کل بدن پمپاژ شود و وظیفه اکسیژن رسانی و بدن را به عهده دارد.

در مواردی که در جمع چربی و پلاک هایی که حاوی چربی و برخی دیگر از عناصر موجود در خون می باشد برای دیوار های رگ های کرونری رسوب می‌کنند به این ترتیب با کاشت لوله می توان حملات  شدید قلب دچار کند.

 پزشک در مواردی که احتمال تجمع پلاک درد ها را تشخیص بدهد و البته بعد از انجام تست‌های تشخیصی دیگری که باعث می‌شود که رفع شود از آنژیوگرافی عروق قلبی برای بررسی استفاده می نماید.

 آنژیوگرافی به زبان ساده روش استفاده از یک ماده با اشعه ایکس ری و کنتراست و شرایط و میزان جریان درون آن ها را تصویر برداری کند آنژیوگرافی قلب از دو طریق انجام می شود و ساز و کار را انجام آن با هم متفاوت است.

آنژوگرافی قلب در واقع بازبینی و بررسی عروق تغذیه کننده قلب به واسطه دستگاه عکس برداری از در این روش با استفاده از وسایل خاصی از طریق رگ به صورت کامل مورد بررسی قرار بگیرد و تشخیص داده شود.

جعبه آنژیوگرافی که معمولا از مشتقات ید دار هست درد ها به آرامی و سرعت مناسب تجربه می‌کرد و تصویربرداری به دیگران انجام پذیرد و استاندارد های موجود در رگ ها توسط تصویربردار قابل مشاهده هستند و در حال حاضر روش کاملا استاندارد برای تشخیص بیماری های عروق کرونری قلب هستند و معمولا برای تشخیص قطعی و درمان بیماری ها در بسیاری از موارد از آن ‌ها استفاده می ‌کنند.

نحوه آماده سازی برای انجام آنژیوگرافی

در ابتدای امر انتخاب بهترین دکتر قلب و بیمارستان خوب برای انجام آنژیوگرافی در اولیت قرار دارد تا بررسی شود که بیمار شرایط انجام آنژیوگرافی را دارد یا خیر؟

البته قبل از آماده سازی برای انجام این عمل بیمار باید به مدت 8 ساعت پیش از آنژیوگرافی از خوردن و آشامیدن پرهیز نماید.

سپس بعد از ورود به بیمارستان و پوشیدن لباس مخصوص ملزم به امضا نمودن فرم‌های مربوطه می‌باشد. فشار خون وی توسط پرستار اندازه گیری می‌شود و اگر به دیابت مبتلا باشد، قند خون او نیز بررسی می‌گردد.

علاوه بر این شاید نیاز شود که از او آزمایش خون و نوار قلبی هم گرفته شود. اگر بیمار حساسیت به غذای دریایی، واکنش به ماده حاجب دارد و یا درحال استفاده از قرص ویاگرا و بارداری است، حتماً باید پزشک را مطلع کرد.

✅ موارد که برای بررسی وضعبت بیمار جهت انجام آنژیوگرافی انجام می‌شود عبارتند از:

✔ درباره سابقه پزشکی، از جمله آلرژی از بیمار پرسیده می‌شود.

✔ در مورد داروهای نسخه‌دار و حتی بدون نسخه‌ای که بیمار مصرف می‌کند سؤال می‌شود، اگر لازم باشد توصیه می‌شود تا قبل از انجام آزمایشات مصرف آن‌ها را قطع نماید.

✔ انجام تست‌هایی مختلف از قبیل: معاینه فیزیکی و آزمایش خون جهت ارزیابی سلامت عمومی‌بیمار.

✔ در مورد فرآیند و عوارض و… آنژیو قلب با بیمار صحبت می‌گردد که برخی از این سوالات عبارتند از: خطرات آنژیوگرافی چیست؟ چه کاری می‌بایست قبل از پروسه انجام شود؟ و اینکه آیا تمایل دارد در روز پروسه بی حسی دریافت کند یا خیر؟

✔ در صورت تصمیم به دریافت بی حسی برای آنژیوگرافی، باید چند ساعت قبل از تست، غذا میل نشود.

✔ باید شخصی همراه بیمار باشد و وی را از بیمارستان به خانه ببرد و به مدت حداقل 24 ساعت از او مراقبت نماید.

چه کسانی نیاز به آنژیوگرافی قلب دارند؟

آنژیوگرافی چیست

در حال حاضر مهم ترین موارد لازم و واجب در آنجا که انجام می‌شود بیمارانی هستند که با درد قفسه سینه نسبتاً شدید در مرحله اول در سکته قلبی قرار گرفته و به اورژانس مراجعه می‌کند باید سریعاً در بخش آنژیو انتقال پیدا کند و به صورت اورژانسی آنژیوگرافی برای آنها انجام شود و در صورت لزوم اگر رنگ های آنها محدود شده است با قرار دادن فنر عروق را باز می کنند، که در آنها شروع شده است.

 قرار دادن اولین نشانه در دریچه قلب را هنگای که می دهد باید در عروق می فرستد و باید آنژیوگرافی شوند بیمارانی که بررسی های اولیه مثل تست ورزش و اسکن قلب در آنها نشان از بیماری ‌های شدید عروقی می دهد.

باید در اولین فرصت به جهت تعیین تشخیص قطعی و برنامه درمانی آموزش قراردادی و بررسی اولیه بیمار شدید نشان می‌دهد و علائم  شدیدی ندارند و آنجا که برای آنها توضیح همه چیز را درمان های کم تهاجمی ترین برای آنها در الویت از بیمارانی که به هر دلیل نیاز به جراحی قلب دارد.

مثلاً نیاز به تعویض دریچه میترال دارند لازم است قبل از عمل به وسیله آنژیوگرافی و وضعیت آنها کاملا مشخص باید مورد بررسی قرار بگیرد و تشخیص داده شود می‌گیرد این موارد اصلی آنژیوگرافی قلب باشد از موارد دیگری وجود دارد که باید توسط متخصص قلب  انجام می گیرد.

چه کسانی نباید آنژیوگرافی انجام دهند؟

آنژیوگرافی برای همه مناسب نیست. سایر آزمایشات ممکن است تمام اطلاعاتی را که برای تصمیم گیری در مورد درمان نیاز دارید به شما و پزشکتان بدهد. این آزمایشات دیگر خطر آنژیوگرافی را ندارند. اگر خطر حمله قلبی کم است یا علائم آنژین ندارید، معمولاً توصیه نمی شود.

اگرچه آنژیوگرافی عروق کرونر به طور کلی بی خطر است، اما خطر عوارض در بیماران مسن بیشتر است که ممکن است پزشکان را از انجام چنین آزمایشاتی بر روی آنها منصرف کند.

افرادی که مشکلات کلیوی دارند، کاندید مناسبی برای انجام عمل آنژیوگرافی نیستند زیرا موادی که در فرآیند آنژیوگرافی به داخل بدن فرد وارد می‌شوند باید از طریق کلیه ها خارج شود که ممکن است فرد با مشکل مواجه شود.

آیا انژیوگرافی روش تشخیصی مطمئنی است؟

قلب اولین و پرتلاش ترین عضو در بدن انسان است که از بدو تشکیل رویان و تا آخرین لحظه زندگی در حال تپیدن است و وظیفه خونرسانی به سایر ارگان‌ های حیاتی بدن را بر عهده دارد.

اما زمانی که قلب با آسیب مواجه میشود پزشکان برای بررسی های دقیق تر از روش‌ های تشخیصی کاربردی مانند آنژیوگرافی استفاده می‌ کنند.

اما ممکن است این سوال به وجود آید که آیا آنژیوگرافی فرایند تشخیصی مطمئن و قابل اعتمادی است و پزشکان می‌ توانند تنها به نتیجه این فرآیند اکتفا کنند یا خیر.

عموم پزشکان آنژیوگرافی را برای افراد با مشکلات قلبی مناسبی می دانند و می‌ توانند حجم قابل توجهی از اطلاعات را در مورد عملکرد و سلامت قلب کسب کنند و نهایتا پزشکان به این واسطه روند درمان را آغاز کرده تا سلامت افراد را حفظ کنند و از سایر خطرات جدی و بیماری‌ های مهلک در امان بمانند.

مسئله مهم این است که برای انجام آنژیوگرافی پزشکان باید از تجهیزات نوین و کاملا به روز استفاده کنند و هرچه دستگاه ها مربوطه جدیدتر و دقیق تر باشند ضمن حفظ سلامت بیمار این فرآیند با کمترین میزان آسیب انجام شده و دقیق ترین نتیجه حاصل میشود، البته نباید از تجربه و مهارت پزشک غافل شد.

به کارگیری دستگاه های پیشرفته در کنار عملکرد درست پزشک باعث میشود که نتیجه حاصل از آنژیوگرافی به طور قطع قابل اطمینان باشد و بر این اساس پزشک تعیین خواهد کرد که چه نوع آسیب یا عارضه ای سلامت قلب را تهدید می کند.

پس از آن پزشکان با اطمینان بیشتر می‌ تواند روند درمان را آغاز کرده و روش‌ های درمانی موثر مانند دارو درمانی و حتی شیوه های پیشرفته مانند انواع جراحی را نیز با اعتماد کامل انجام خواهند داد.

 آنژیوگرافی یکی از روش‌ های تشخیصی موثر در سراسر دنیا می باشد که متخصصین قلب با اکتفا به این روش تشخیصی می‌ توانند هرگونه عارضه و آسیب‌ های آشکار و پنهان در ناحیه قلب را پیدا کرده و خیلی سریع و دقیق و به موقع می توانند سلامت افراد را حفظ کنند.

 به واسطه انجام آنژیوگرافی تشخیص بیماری های قلبی بسیار آسان تر شده و متخصصانی که در این زمینه فعالیت دارند می توانند خدمات درمانی بهتری را به مراجعین خود ارائه دهند.

برخی از روش‌ های تشخیصی ممکن است شرایط خاصی را برای بیمار فراهم سازند و پزشکان مراقبت‌ های لازم را انجام می دهند تا مبادا ضمن انجام این روش تشخیصی فرد با مشکلات خاصی مواجه شود.

 اما زمانی که آنژیوگرافی انجام میشود پزشکان می دانند که هیچ گونه خطری سلامت بیمار را تهدید نکرده و ضمن انجام آنژیوگرافی هرگز مشکلات جدی به وجود نمی‌ آید.

 پزشکان و متخصصان طی مدت زمان بسیار کوتاه و البته در شرایط کاملا ایمن آنژیوگرافی را انجام می‌ دهند تا ضمن محافظت از سلامت بیمار بتوانند اطلاعات لازم را کسب کنند.

 با قاطعیت می‌ توان گفت آنژیوگرافی یکی از روش های تشخیصی نوین در سراسر دنیا شناخته میشود که مورد تایید پزشکان و متخصصان قلب است و البته روند درمان بسیاری از بیماری های قلبی با این روش تشخیصی آسان تر طی شده و نتیجه مناسب برای بیماران حاصل می گردد.

انواع آنژیوگرافی

انواع آنژیوگرافی

زمانی که بیمار، گان بیمارستانی را پوشید، داروی آرام بخش به وی تزریق می‌گردد. احساس خواب آلودگی یا حتی خوابیدن در این شرایط طبیعی است، ولی جهت انجام یک سری دستورات پزشکی می‌بایست بیمار بیدار باشد.

آنژیوگرافی قلب اصولا با ورود لوله‌ای بلند و باریک به نام کاتتر (Catheter ) به یک شریان اصلی خون انجام می‌گردد. معمولا دو شریان برای انجام آنژیوگرافی قلب مورد استفاده قرار می‌گیرد:

  • شریان (سرخرگ) دست؛ که آنژیوگرافی از طریق دست نامیده می‌شود.
  • شریان (سرخرگ) کشاله ران؛ که آنژیوگرافی از طریق ران می‌گویند.

همچنین اگر شما عزیزان مایل به دریافت اطلاعات در زمینه آریتمی قلبی و علائم آن هستید، می‌توانید مقاله آریتمی قلبی چیست یا اختلالات قلبی و علائم آن را مطالعه بفرمایید.

ورود کاتتر به شریان

دکتر آنژیوگرافی شما پیش از وارد نمودن کاتتر به رگ، قسمت مورد نظر از دست یا ران را تمیز، ضد عفونی و بی حس می‌نماید. احتمال دارد حس فشار خفیف و سوزش کمی‌ در زمان وارد شدن کاتتر به رگ داشته باشید. کاتتر به آهستگی وارد رگ می‌گردد و تحت نظر پزشک به طرف عروق مد نظر هدایت می‌شود و به صورت معمول حرکت کاتتر در رگ احساس نمی‌گردد.

پس از وارد شدن کاتتر به رگ، مقدار اندکی مایع تضاد دهنده یا همان جوهر نمایان کننده در قسمت مد نظر به خون بیمار با کمک نوک کاتتر تزریق می‌گردد. این مایع کمک می‌نماید تا وضعیت رگ بیمار در تصویر اشعه ایکس X-ray آشکار گردد.

فیلم آنژیوگرافی قلب

هزینه آنژیوگرافی قلب در سال ۱۴۰۳

هزینه آنژیوگرافی قلب به این بستگی دارد که عمل در کدام بیمارستان یا مرکز آنژیوگرافی تهران انجام شود و بیمار تحت پوشش چه بیمه درمانی باشد. همچنین در خیلی از مواقع ممکن است آنژیوگرافی همزمان با یک عمل دیگر همچون آنژیوپلاستی و بالن زدن قلب صورت پذیرد که این موارد هم بر روی قیمت آنژیوگرافی تأثیرگذار است. با این حال هزینه آنژیوگرافی قلب در سال ۱۴۰۳ در بیمارستان های دولتی ۲ تا ۳ میلیون تومان و در بیمارستان خصوصی بدون بیمه ۲۰ میلیون و با بیمه تکمیلی ۷ میلیون تومان است.

قیمت استنت قلب

قیمت استنت‌های دارویی در کشورمان تا پیش از اجرای طرح سلامت، تقریبا ۶ میلیون تومان بود که به این مبلغ، هزینه تعبیه فنر هم اضافه می‌شد. خوشبختانه در طی سالیان اخیر هزینه استنت قلب در مراکز خصوصی و دولتی حدودا یک میلیون و ششصد هزار تومان محاسبه می‌گردد.

این مورد را باید در نظر داشت که هزینه دستمزد پزشک و نیز هزینه وسایل مصرفی هم جز هزینه‌های آنژیوگرافی قلب لحاظ می‌شود. در کل می‌توان گفت که جهت تعبیه استنت درون رگ تقریبا هشت الی نه میلیون تومان پول لازم است.

آیا شما نیز گاهی دچار تغییر و اختلال در ضربان قلب خود می‌شوید؟ اگر شما عزیزان مایل به دریافت اطلاعات در زمینه اختلال در تغییر ضربان قلب و درمان آن هستید، می‌توانید مقاله علت بی نظمی ‌ضربان قلب چیست را از وب سایت دکتر عبدالوهاب برادران مطالعه بفرمایید.

عوارض آنژیوگرافی

این درمان عوارض خاصی با توسعه و پیشرفت بسیاری موارد خاص انجام می گیرد.

 تخصص پزشکان عوارض آن به حداقل برسد و همچنین در برخی از عوارضی در آن دیده می‌شود که بسیار مهم و خطرناک هستند که بسیار کم اتفاق می افتد.

مثل :

  • سکته مغزی
  •  سکته قلبی
  • خونریزی های شدید

نیازمند تجربه هستند که در بدن بیش تر اتفاق می این عوارض علائم ممکن است در هر فردی با فرد دیگر متفاوت باشد بستگی به توع بدن بیمار دارد و همچنین مهارت پزشک معالج در کم کردن علائم نقش دارند.

آیا برای انجام آنژیوگرافی باید بستری شد؟

آیا برای انجام آنژیوگرافی باید بستری شد؟

بیماران زیادی ممکن است این سوال برایشان پیش بیاید که  آنژیو چقدر طول می‌کشد و آیا این جراحی نیاز به بستری شدن دارد یا خیر؟ مدت بستری آنژیوگرافی چقدر است؟ برای پاسخ به این سوالات باید بگوییم که به صورت کلی مدت زمان مورد نیاز برای  آنژیوگرافی با آماده سازی اولیه در حدود 2 تا 3 ساعت است و اگر این عمل از طریق رگ دست انجام شده باشد، بعد از پایان یافتن آن، بیمار می‌بایست در حدود 1 ساعت و نیم در کت لب استراحت کند و بعد از آن به بخش منتقل گردد.

مدت بستری آنژیوگرافی در بیمارستان اگر از طریق پا انجام شده باشد یک شب می باشد و پس از آن در صورت نداشتن مشکل خاص، می‌تواند مرخص شود. البته در بعضی موارد آنژیوگرافی رگ قلب احتمال دارد در زمان آنژیوگرافی از رگ دست احتیاجی به بستری شدن نباشد.

آنژوگرافی چه مدتی طول می کشد؟

این روش  بیشتر به زمان احتیاج دارد و در طول آن یک مانیتور ضربان و ریتم قلب بیمار را مورد بررسی قرار می ‌دهد اگر نیاز به گذاشتن استر یا  فنر باشد بیمار به احتیاط به آنژیوپلاستی دارد و زمان بیشتری باید در آن حال قرار بگیرد.

به طور معمول اولین بار چند ساعت بسته به اینکه آنژیوگرافی قلب انجام شده باشد یا از طریق کیسه انجام گرفته باشد می تواند از بیمارستان مرخص شود و به راحتی به خانه برگردد همچنین بعد از ترخیص بیمار احتیاج است نکاتی را در منزل رعایت کند و مراقبت در زمانی که آنژیوگرافی صورت گرفته باشد باید مو به مو انجام شود. 

اگر این علائم را داشتید به پزشک  مراجعه کنید و احتمال اینکه نیاز به آنژیو قلب داشته باشید بالا می ‌رود اگر علائمی مثل درد در قفسه سینه دارید، نشان می‌دهد درد در قفسه سینه چانه گردن بازو در نواحی دیگر قابل تشخیص نیست.

افزایش درد قفسه سینه یا درد تازه درد قفسه سینه مثل ناپایدار ناهنجاری قلبی که با آن متولد شده باشید به اختلالات مادرزادی قد و علائم و درد های غیر طبیعی در ورزش بدون طرح جامع دیگر مشکلات صدمه از  اختلال دریچه قلبی که نیازمند جراحی هست که در خطر کوچک از عوارض جانبی آن معمولا آنژیوگرافی تا بعد از اینکه آزمایشات آن انجام شود بدون تهاجم است و خیلی کمتر دیده می شود.

آنژیوگرافی انواع مختلفی دارد که برخی از آن ها آنژیوگرافی کرونری هستند.

آنژیوگرافی تفریق دیجیتالی آنژیوگرافی تشدید مغناطیسی آنژیوگرافی ریوی آنژیوگرافی رادیو نانو کلوئید آنژیوگرافی کلیوی و سی تی آنژیوگرافی که همه آنه ا از انواع مختلف آنژیو به حساب می آیند که با توجه به نظر پزشک برای افراد تصمیم گرفته می شود که چه نوع انژیوی را انجام دهند.

محدودیت سنی برای انجام آنژیوگرافی

محدودیت سنی برای انجام آنژیوگرافی

یکی از روش های کاربردی و البته ایمن برای بررسی بخش های مختلف قلب آنژیوگرافی می باشد که به واسطه‌ تشخیص پزشک بیماران موظفند تا آنژیوگرافی را انجام داده تا هرگونه آسیب احتمالی کوچک و بزرگ در نواحی مختلف قلب مشخص شود.

 حتما می دانید که آنژیوگرافی با استفاده از اشعه ایکس انجام میشود و پزشکان با تزریق ماده حاجب سعی در بررسی دقیق‌ تر رگ های خونی دارند.

شاید این سوال برای افراد به وجود آید که آیا محدودیت سنی برای آنژیوگرافی وجود دارد یا خیر، به طور کلی آنژیوگرافی روشی تشخیصی و البته کاربردی برای بررسی عملکرد قلب است و حتی اگر کودکان و یا افراد میانسال و یا کهنسال نیاز باشد که این عمل را انجام دهند تحت محافظت و تحت نظر متخصصان کاربلد این فرایند را انجام خواهند داد.

پزشکان و متخصصان برای درمان هر گونه بیماری های عروقی و یا دردی که در قفسه سینه وجود دارد و برای بررسی بخش های مختلف قلب آنژیوگرافی را مناسب دانسته و معتقدند که به این واسطه روند درمان به صورت دقیق و بدون اشتباه انجام می پذیرد.

برخی از افراد تصور می‌ کنند که آنژیوگرافی برای افراد کهنسال و تمامی کسانی که در سن بالا هستند و یا کودکان کمی دشوار به نظر می‌ رسد.

اما باید بدانید که اگر بیمار وضعیت مناسبی داشته باشد انجام آنژیوگرافی هیچ گونه خطری برای آنها نخواهد داشت و در صورت نیاز حتی اگر کودکان مجبور شوند آنژیوگرافی را انجام دهند، شرایط مطلوب برای آنها فراهم میشود تا ضمن انجام آنژیوگرافی آسیبی متوجه جسم آنها نباشد.

اما انجام آنژیوگرافی برای افراد میانسال و کسانی که ممکن است عروق حساس تری داشته باشد کمی دشوار خواهد شد و باید با دقت و حساسیت بیشتری انجام شود.

به طور کلی باید بدانید که آنژیوگرافی فرایندی درمانی و تشخیصی برای بیماران قلبی می باشد و هیچ گونه محدودیتی برای انجام آن وجود ندارد، پزشکان می‌ توانند آنژیوگرافی را برای تمامی افراد انجام دهند.

همانطور که گفته شد محدودیت سنی برای انجام آنژیوگرافی وجود ندارد اما گاها آنژیوگرافی برای برخی از افراد با سنین بالا کمی نگران کننده خواهد بود.

کسانی که در سنین میانسالی هستند و سایر بیماری های زمینه ای را تجربه نموده اند ممکن است ضمن انجام آنژیوگرافی با حملات قلبی و یا مسدود شدن عروق مواجه شوند، صدمه به عروق می تواند خونریزی های جزئی یا شدید را به همراه آورد و نهایتاً فرد ممکن است در این دوره آسیب های موقتی را تجربه کند.

 برخی از افراد ممکن است نسبت به ماده حاجب آلرژی پیدا کرده و واکنش‌ های مختلفی نشان دهند، توجه داشته باشید که در مواردی ممکن است پاره شدن عروق و یا صدمه به دیواره های رگ های حساس برای افراد دردسرآفرین باشد.

 پزشکان و متخصصان بر این باورند که اگر نیاز باشد بخش‌ های مختلف قلب بررسی شود آنژیوگرافی بهترین و ایمن ترین روش برای این بررسی ها خواهد بود هر چند که ممکن است فرد در مجاورت اشعه ایکس عوارض بسیار محدودی را تجربه کند.

 پزشکان تمامی تلاش خود را به کار گرفته تا انجام آنژیوگرافی برای تمامی سنین با خطرات بسیار کم انجام شود تا بتوانند با مراقبت از سلامت بیمار بهترین و دقیق ترین نتیجه را از آنژیوگرافی دریافت نمایند.

در آنژیوگرافی چه بیماری هایی مشخص میشود؟

زمانی که با علائم اولیه هر گونه بیماری در ناحیه قلب و قفسه سینه به پزشک مراجعه می‌ کنید در مواردی متخصصان سعی دارند تا با انجام آنژیوگرافی هرچه دقیق‌ تر وضعیت فرد را مورد بررسی قرار دهند.

اما سوال اصلی این است که به واسطه انجام آنژیوگرافی کدام بیماری ها مشخص میشود و آیا پزشک می‌ تواند به نتیجه این فرآیند اعتماد کند یا خیر.

گسترش علم و وجود دستگاه های پیشرفته باعث میشود تا روش‌ هایی مانند آنژیوگرافی با کمترین میزان خطر و بهترین نتیجه انجام شود، به گونه ای که بیمار تنها دوره نقاهت را برای چند ساعت طی کرده و هرگز آسیب ها و دردهای جانبی را متحمل نخواهد شد.

اما مسئله این است که به واسطه آنژیوگرافی پزشکان متوجه خواهند شد که پمپاژ خون از قلب به چه شکل انجام شده و حتی می‌ توانند میزان، حجم و سرعت آن را بررسی کنند.

برخی از افراد ممکن است به دلایل مختلف و یا بروز بیماری‌ ها و مشکلات مادرزادی شکل قلب متفاوتی داشته باشند.

پزشکان به واسطه آنژیوگرافی می توانند اشکال و زوایای مختلف قلب را بررسی کرده و حتی می‌ توانند قسمت های داخلی و حتی حفره های بسیار کوچک و نامشخص را بررسی نمایند.

پزشکان می‌ توانند به واسطه آنژیوگرافی عملکرد دقیق دریچه های قلب را بررسی کرده و هر عاملی که منجر به تنگی و یا نارسایی دریچه ها شده باشد را به وضوح مشاهده خواهند کرد.

مسئله اصلی این است که آنژیوگرافی یکی از روش های کاربردی و البته ضروری برای بررسی بیماری‌ های قلبی می باشد و هیچ روش دیگری جایگزین این فرایند نخواهند شد.

به همین دلیل است که متخصصان قلب انجام آنژیوگرافی را روشی کاربردی و مطمئن دانسته و معتقدند که اگر بیماری های قلبی حساسیت بالایی داشته باشند و پزشک نتواند به واسطه تصویربرداری های اولیه آسیب را مشخص کند با آنژیوگرافی قطعاً هرگونه بیماری و مشکل بررسی و نمایان خواهد شد.

 با این حال آنژیوگرافی روشی مطمئن برای بررسی آسیب های قلبی می باشد و اگر پزشک به هر دلیلی این فرایند را برای شما الزامی می داند بهتر است که فرآیند آنژیوگرافی را در مرکز تخصصی انجام داده تا هر چه سریع تر متوجه عوارض و بیماری های قلبی شوید.

همواره توجه داشته باشید که فرایند آنژیوگرافی در شمار روش های درمانی پر تهاجم قرار می گیرد و گاها ممکن است به این واسطه خونریزی های خفیف تا شدید را تجربه کنند.

دقت در فرایند آنژیوگرافی آنقدر بالاست که پزشک می‌ تواند به نتیجه به دست آمده بسیار راحت اعتماد کرده و بر این اساس روش های درمانی انجام می پذیرد.

توجه داشته باشید که هرگونه آسیب در ناحیه قلب به واسطه آنژیوگرافی قابل مشاهده و بررسی خواهد بود و حتی پزشکان به این واسطه شدت و میزان آسیب را بررسی کرده و بر اساس نتیجه به دست آمده بهترین روش درمانی را آغاز می‌ کنند.

گاها به واسطه معاینات و سایر روش‌ های تصویربرداری از قلب ممکن است برخی از آسیب های کوچک و نهفته مشخص نشود و در طولانی مدت به مشکل و بیماری بزرگ و خطرناک تبدیل شود.

اما اگر پزشک تشخیص دهد که عارضه ای احتمالی وجود دارد و مشخص شدن آن به صورت قطعی امکان‌ پذیر نیست از آنژیوگرافی استفاده می کنند.

به همین دلیل است که آنژیوگرافی بهترین روش برای تشخیص قطعی بیماری های قلبی می باشد.

مطالعه بیشتر: علت تپش قلب بعد از سیگار کشیدن

جواب آنژیوگرافی قلب

جواب آنژیوگرافی قلب

پس از دریافت جواب آنژیوگرافی، وجود نتیجه غیر معمول آزمایش می‌تواند نشان از مسدود بودن یک یا چند رگ قلب باشد. در زمان گرفتگی عروق، پزشک قلب همراه با آنژیوگرافی جهت رفع گرفتگی رگ، روش آنژیوپلاستی را انتخاب می‌نماید. در این شیوه با قرار دادن استنت درون رگ، جریان خون مجددا در خون جریان پیدا می‌کند.

چرا آنژیوگرافی تجویز می‌شود؟

در صورت وجود نشانه‌های زیر احتمالا پزشک انجام آنژیوگرافی عروق کرونر را توصیه کند:

• علائم بیماری عروق کرونرمثل درد در قفسه سینه؛

درد قفسه سینه، فک، گردن و یا بازو که با آزمایشات دیگر قابل توضیح نمی‌باشد؛

• درد جدید یا افزایشی درد قفسه سینه؛

• نقص قلبی و نقص مادرزادی که با آن به دنیا می‌آید؛

• نتایج غیرطبیعی آزمایش استرس قلبی غیرتهاجمی؛

• مشکلات دیگر عروق خونی و یا آسیب دیدن قفسه سینه؛

• مشکلات دریچه قلب که به جراحی احتیاج دارد.

دکتر عبدالوهاب برادران متخصص قلب و عروق در تهران

 

نویسنده:

دکتر عبدالوهاب برادران

دکتر عبدالوهاب برادران، متخصص قلب و عروق ، فلوشیپ اینترونشنال کاردیولوژی ( اقدامات مداخله ای قلب ، آنژیوگرافی ، آنژیوپلاستی ) و متخصص درمان واریس با سوابق درخشان تحصیلی و حرفه ای از قبیل رتبه های برتر، دانشجوی نمونه، عضویت در هیات علمی دانشگاه تهران، فلوشیپ آنژیوپلاستی و مدیریت بنیاد قلب سالم، خدمات ارزشمندی در زمینه های مختلف پزشکی مانند اکوقلب، آنژیوگرافی، آنژیوپلاستی و درمان واریس ارائه می نماید.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید

مقالات مشابه