اغلب ما زمانی صدای قلب خود را میشنویم که در شرایطی خاص و هیجانی مثل شادی، ترس و یا استرس واقع شده باشیم یا این که مشغول فعالیتی ورزشی شویم. مصرف بعضی از داروها سبب کم شدن ضربان قلب میگردد.
فهرست مطالب
Toggleولی چنانچه این کاهش و یا افزایش ضربان قلب ادامه دار باشد، نشان از این دارد که قلب دچار آریتمی و یا بی نظمی ضربان قلب گشته و در صورت عدم درمان ممکن است عواقب غیر قابل جبران داشته باشد و این آوای زیبای حیات برای همیشه خاموش گردد.
با توجه به اهمیت سلامت قلب و شناخت بیشتر علت بی نظمی ضربان قلب و راه حل آن توسط بهترین پزشک قلب و عروق در تهران، قصد داریم به این موضوع بپردازیم.
بی نظمی ضربان قلب زمانی اتفاق میافتد که سیگنال ارسالی به قلب (که وظیفه هماهنگ نمودن ضربان قلب را عهدهدار هستند) به درستی انجام وظیفه نکند.
به عنوان مثال اشخاصی که تجربه چنین مشکلی را دارند، حس لرزش و تپش شدید قلب خود را تجربه میکنند.
در اغلب مواقع بی نظمی ضربان قلب مضر است.
در برخی موارد چنانچه بیمار سابقه قبلی بیماری قلب داشته باشد این قضیه احتمالا زمینه را برای بیماری و مشکلات شدیدتر و حادتر مهیا مینماید.
بی نظمی ضربان قلب
بینظمی ضربان قلب یا آریتمی قلبی بع این معنی است که، ضربان قلب نامنظم است.
آریتمی قلبی زمانی رخ می دهد که سیگنال های الکتریکی که به قلب دستور میدهند، به درستی کار نکنند.
در بیماری آریتمی، ضربان قلب ممکن است خیلی سریع یا خیلی کند باشد. معروف ترین نوع آریتمی هم آریتمی AF می باشد.
یکی از روش های تشخیص آریتمی یا همان بی نظمی ضربان قلب، استفاده از هولتر قلبی است اما خیلی از بیماران گران این موضوع هستند که مزایای هولتر قلب چیست؟ آیا معایبی هم دارد؟در این مقاله به طور کامل به بررسی این موضوع پرداخته ایم.
انواع آریتمی و بی نظمی تپش قلب چیست؟
آریتمی به چند نوع تفکیک میگردد:
- آهسته و کند بودن ضربان قلب (به معنی کمتر از ۶۰ ضربان در هر دقیقه بودن)
- تند بودن ضربان قلب
- ضربان و تپش نامنظم
- ضربات و انقباضات زودرس قلب
در بیشتر مواقع آریتمی قلب خطر خاصی ایجاد نمینماید اما در برخی اشخاص ممکن است به مشکلات پیچیدهتر و ایست قلبی منجر گردد.
همچنین اگر شما عزیزان مایل به دریافت اطلاعات در زمینه آریتمی قلبی و علائم آن هستید، میتوانید مقاله آریتمی قلبی چیست و علائم آن را مطالعه بفرمایید.
6 مورد از بی نظمی ضربان قلب در زیر میتوانید مشاهده کنید:
انقباض دهلیزی
به ضربات نامرتب محفظه دهلیز گفته میگردد.
تقریبا در اغلب مواقع منظور ضربان بسیار تندتر از حالت عادی است.
این نوع بی نظمی ضربان قلب بیشتر در سالخوردگان شایع میباشد. در این وضعیت به جای هر انقباض سریع و کارآمد، ضربهای با سرعت بالا و ناکارامد صورت میگیرد.
در برخی از موارد این ضربات به ۳۵۰ بار در یک دقیقه و گاهی در حالات شدید به بالای ۶۰۰ ضربه در هر دقیقه خواهد رسید.
لرزش
منظور از لرزش بخشی از دهلیز میباشد که به صورت مناسب کار نمیکند.
در نهایت الگوی کارکردی قلب دچار اختلال میشود و با وجود این موضوع، خونرسانی به تمام نقاط بدن به مشکل بر میخورد.
لرزش دهلیز گاهی تاثیر مخرب و یا خطرناک بر قلب میگذارد و این امر منجر به انقباض نامنظم میشود. زمانی که بیماری از لرزش دهلیز رنج ببرد، ضربان قلبش از ۲۵۰ الی ۳۰۰ ضربه در یک دقیقه میتواند باشد.
تاکیکاردی سوپرا ونتریکولار
به ضربات تند و منظم قلب تاکیکاردی سوپرا ونتریکولار میگویند.
در این شرایط بیمار ضربان قلب شدیدی را تجربه میکند که شاید چند ثانیه یا حتی تا چند ساعت طول بکشد. غالبا بیمارانی که دچار این بیماری هستند، تپشی بین ۱۶۰ الی ۲۰۰ ضربه در یک دقیقه را تجربه خواهند کرد.
تاکیکاردی بطن چپ
امواج الکتریکی غیر طبیعی که در قسمت بطن چپ ایجاد میشود احتمال دارد سبب تندتر شدن تپش قلب گردند. این پدیده بیشتر وقتی رخ میدهد که یک زخم از حمله قبلی ایجاد شده باشد. افراد مبتلا به تاکیکاردی بطن چپ اصولا ضربانی بیش از ۲۰۰ ضربه در هر دقیقه خواهند داشت.
فیبریلاسیون بطنی قلب
فیبریلاسیون بطنی قلب، همان ریتم نامرتب ضربان قلب است که به شکلی سریع و با انقباضات ناهماهنگ بطن همراه است. در این زمان بطن توانایی پمپاژ مناسب خون را ندارد و به راحتی میلرزد. بیماری فیبریلاسیون بطنی به عنوان یک بیماری قلبی، شدیدا سلامتی و جان بیمار را تهدید میکند و میتواند یک پیامد حمله قلبی باشد.
سندروم QT طولانی
این نوع از بی نظمی ضربان قلبی به مختل شدن ضربان و متعاقبا به تپش سریع و ناهماهنگ قلب منجر میگردد. یکی از آسیبهای آن افت هوشیاری ناگهانی است که خیلی خطرناک میباشد. عواملی از قبیل مسائل ژنتیکی یا مصرف بعضی داروها منجر به این سندروم میشود.
ضربان قلب طبیعی چه تعداد است؟
ریتم و ضربات قلب به صورت عادی با کمک یک ضربان ساز طبیعی که در دهلیز راست واقع است، کنترل میشود.
این ضربان ساز یا همان گره سینوسی سبب ایجاد امواج الکتریکی شده و ضربان قلب را تنظیم میکند.
به عنوان نمونه چنانچه قلب یک شخص سالم را درنظر بگیریم، فرآیند انتقال این امواج الکتریکی را به آرامی انجام میگردد و نهایتا ضربان قلب به اندازه ۶۰ الی ۱۰۰ ضربه در هر دقیقه خواهد رسید.
نشانه ها و علائم ضربان قلب نامنظم چیست؟
ضربان قلب نامنظم در بسیاری از موارد هیچ گونه علائم نشانه خاصی ندارد اما در صورت وجود شایع ترین نشانه ها و علامت های آنها میتوان به تپش قلب یعنی احساس کنید که قلب شما ضربان دار شده است لرزش غیر طبیعی احساس کنید یا حس کنید که قلب خیلی سخت میزند.
ضربان قلب نامنظم احساس وقفه بین ضربان های متوالی قلب که برخی از نشانه ها و علائمی که خطرناک هستند عبارت هستند از :
- ضعف سرگیجه
- احساس سبکی
- غش کردن یا ضعف شدید
- حالت غش
- عرق کردن زیاد
- تنگی نفس
- درد در قفسه سینه
آیا شما در معرض خطر ابتلا به تپش قلب نامنظم هستید؟
موارد خطرناک تپش قلب نامنظم در افراد با سن بالاتر از ۶۰ سال به وجود می آید زیرا افراد مسن بیشتر در معرض مبتلا شدن به بیماری های قلبی و سایر بیماری ها می باشند که امکان دارد منجر به وجود آمدن آریتمی های قلبی شود.
همچنین افراد مسن حساسیت بیشتر در رابطه با عوارض جانبی نسبت به دارو ها دارند و مصرف برخی از داروها میتواند باعث به وجود آمدن تپش قلب نامنظم در آنها شود.
برخی از اعضاء تپش قلب نامنظم در کودکان و نوجوانان هم به وجود میآید آریتمی های فوق بطنی از جمله نشانگان پارکینسون در افراد جوان هست. این بیماری در واقع سرعت بالای ضربان قلب را به همراه دارد که به صورت ناگهانی شروع شود و می تواند خاتمه پیدا کند.
علتهای بی نظمی ضربان قلب
عوامل متفاوتی در بروز آریتمی قلب نقش خواهد داشت، از دلیل مادرزادی تا بیماریهای قلبی.
در آریتمی از نوع مادرزادی شخص ممکن است عصبی اضافه در قلبش داشته باشد یا جدار قلب او ضخیم یا نازک باشد که سبب آریتمی قلبی میگردد.
همانطور که بیان شد آریتمی میتواند از بیماریهای قلبی ناشی شود، مثل اینکه که فردی در اثر انسداد رگ قلب، سکته نماید و قلب او دچار آریتمی شود.
بی نظمی قلب گاهی بر اثر نبودن دریچه قلب هم ایجاد می شود؛ ولی خیلی از افرادی که به آریتمی دچارند، ساختمان قلب آنها کاملا سالم می باشد و مهم این است افرادی که دچار این مساله هستند حتما به بهترین دکتر قلب در تهران مراجعه کنند تا هر چه زودتر فرایند درمان آغاز شود.
چند مورد از فاکتورهای احتمالی و متداول خطرناک جهت ایجاد اختلال در کارکرد عادی قلب:
- مصرف مشروبات الکلی
- دیابت
- کهولت سن
- مصرف بیش از اندازه کافئین و قهوه
- نقائص ژنتیکی و مشکلات موروثی
- پرکاری تیروئید
- اضافه وزن
- مشکلات و بیماریهای قلبی
- استرس
- فشار خون بالا
- زخمهای قلب که بر اثر حملهی قلبی ایجاد شدند
- سیگار کشیدن
- بعضی مکملهای غذایی
- تغییرات ساختاری قلب
- برخی گیاهان دارویی
- آپنه انسدادی خواب
- مصرف بعضی از داروها و یا داروی غیر مجاز
- عدم تعادل الکترولیتی
عارضههای جانبی بی نظمی ضربان قلب
با ارتعاش نامناسب بطن و عملکرد نادرست قلب، خون به همه ارگانها و نقاط بدن پمپاژ نمیشود و نهایتا احتمال دارد که لختههایی در رگها ایجاد گردد.
اگر یک لخته در راه سرخرگ مغز قرار گیرد، ممکن است سبب انسداد آن و در نتیجه سکته مغزی شود. بنابراین باید دانست که این لختهها میتوانند خطرناک و حتی کشنده باشند.
چنانچه شما زندگی سالم و درستی داشته باشید احتمال ابتلا به این بیماری تا حد بسیاری، کم می شود.
ممکن است که در بعضی موارد این عارضهها در افرادی که حتی زندگی سالم هم دارند مشاهده شود. در این شرایط فرد می بایست دنبال عوامل خارجی مانند استفاده از داروهای غیرمجاز و یا شوک الکتریکی باشد. جهت تشخیص بیماری و بررسی دلایل آن باید به متخصص قلب خوب در تهران مراجعه نمایید و تحت درمان وی باشید.
معایب ضربان قلب
ضربان قلب یکی از مهم ترین شاخص های سلامت قلب و عروق است که می تواند اطلاعات زیادی در مورد سلامت فرد به پزشک بدهد.
با این حال، مشکلات و معایبی نیز در ارتباط با ضربان قلب وجود دارد که می تواند خطرات جدی برای سلامت فرد ایجاد کند.
یکی از مهمترین معایب عدم تنظیم صحیح ضربان قلب است که می تواند منجر به اختلالات ریتم قلب مانند ضربان قلب سریع (تاکی کاردی) یا آهسته (برادی کاردی) شود.
در این شرایط، ضربان قلب ممکن است غیرطبیعی باشد و کارایی قلب را در پمپاژ خون کاهش دهد، که می تواند باعث کمبود خون رسانی به اندام ها و بافت های بدن شود.
یکی دیگر از مضرات ضربان قلب غیرطبیعی افزایش خطر بیماری قلبی است.
هنگامی که ضربان قلب از محدوده طبیعی و منظم خود خارج می شود، ممکن است بار روی قلب را افزایش دهد که در دراز مدت بر عضله قلب فشار وارد می کند و خطر بیماری های قلبی مانند حمله قلبی، نارسایی قلبی یا حمله قلبی را افزایش می دهد.
علاوه بر این، ضربان غیر طبیعی قلب می تواند باعث تجمع مایع در بدن، خستگی و کاهش توانایی انجام فعالیت های روزانه شود که به شدت بر کیفیت زندگی فرد تأثیر می گذارد.
در نهایت، برخی از مشکلات ریتم قلب ممکن است خود را بدون علائم آشکار نشان دهند و تنها در طول معاینات پزشکی کشف شوند.
این می تواند تشخیص زودهنگام مشکلات قلبی را دشوار کند و زمان مورد نیاز برای درمان را به تاخیر بیندازد.
به عنوان مثال، برخی از اختلالات ریتم قلب، مانند فیبریلاسیون دهلیزی، ممکن است علائم واضحی نداشته باشند اما با افزایش خطر لخته شدن خون و سکته همراه باشند.
این نشان دهنده اهمیت غربالگری منظم و پیگیری وضعیت سلامت قلب است.
برای درمان بی نظمی ضربان قلب چه راهکاری وجود دارد؟
بی نظمی در ضربان قلب یا آریتمی نوعی بیماری میباشد که در نتیجه کند و تند بودن یا بی نظمی در تپشهای قلب صورت میپذیرد.
البته نگران ضربات نامرتب قلبتان نباشید، با درمان آریتمی قلبی غالبا ضربان قلب تند، آهسته و یا نامنظم کنترل یا حذف میشود.
علاوه بر آن، چون که آریتمی قلب اغلب بدتر میگردند، شما با داشتن شیوه و سبک زندگی سالم، میتوانید خطر ابتلا به آریتمی و بی نظمی قلب را کاهش بدهید.
در مجموع درمان آریتمی قلب بر طبق نوع آن می باشد و چنانچه به صورت نامنظمی و یا تندی بروز کند اصولا با تجویز تعدادی داروی تنظیم کننده ریتم قلب درمان خواهد شد.
ممکن است بیمار در پارهای از مواقع جهت درمان بینظمی ضربان قلب به بستری نیاز داشته باشد و درمان او از طرق الکتروفیزیولوژی و نیز ابلیشن صورت گیرد.
در این شیوه از طریق رگ، سیمهایی در قلب بیمار کار گذاشته و با نقشه برداری، کانون بی نظمی قلب پیدا می شود و با کمک اشعه مخصوص رادیوفرکوئنسی کانون و انرژی گرمایی سوزانده میگردد.
از طرفی آریتمی کند قلب با جاگذاری باتری قابل کنترل میباشد.
به این صورت که توسط یک جراحی کوچک و بدون نیاز به بیهوشی، از طریق رگها، سیمهایی درون قلب تعبیه میگردد که این سیمها به وسیله یک باتری در زیر استخوان ترقوه، ضربان قلب بیمار را تنظیم نموده و بی نظمی ضربان و همچنین حالت سرگیجه وی را برطرف میکند.
تپش قلب نامنظم چگونه درمان میشود؟
درمان های رایج برای تپش قلب های نامنظم شامل داروها و روشهای پزشکی و جراحی هستند اگر ضربان نامنظم قلب شما باعث به وجود آوردن علائم خطرناک مثل سرگیجه درد قفسه سینه یا بشود امکان دارد پزشک شما تشخیص دهد که این عارضه باید سریعاً درمان شود.
همچنین اگر تپش قلب نامنظم باعث بالا رفتن خطر عوارضی مثل نارسایی قلبی سکته مغزی و ایست قلبی شود امکان دارد پزشک به شما توصیه کند که حتماً دارو درمانی را آغاز کنید.
دارو می تواند باعث کند شدن ضربان قلب سری شود همچنین با استفاده از برخی از دارو ها میتواند در درمان قلب نامنظم را در یک ریتم طبیعی و ثابت نگه داشت داروها برای این منظور استفاده می شود که ضربان قلب را به صورت طبیعی در می آورند.
از مهمترین داروهایی که برای کند شدن ضربان های خیلی شدید استفاده می شوند شامل مسدود کنندههای بتا (مانند متوپرولول و آتنولول)، مسدود کنندههای کانال کلسیم (مانند دیلیتیازم و وراپامیل) و دایگوگسین (دیجیتالیس) میباشد.
اغلب این دارو برای درمان فیبریلاسیون های دهلیزی استفاده می شود.
درمان بی نظمی ضربان قلب با دارو
برخی از داروها برای بازکردن ریتم طبیعی قلب استفاده می گردند. شامل آمیودارون، سوتالول، فلکائینید، پروپافنون، دوفتیلید، ایبوتیلید، کوئینیدین، پروکائین آمید و دیزوپیر آمید میباشند.
در حال حاضر هیچ دارویی که بتواند ضربان قلب را به صورت مطمئن درمان کند وجود ندارد اگر ضربان قلب صورت غیرطبیعی کند شده باشد با استفاده از دستگاه های تنظیم ضربان میتوان آنها را درمان کرد.
بیماران مبتلا به فیبروز فیبریلاسیون های دهلیزی و برخی دیگر از مشکلات قلبی با داروهای رقیق کننده خون می توانند درمان شود. این داروها خطر تشکیل لخته ها را کم میکند و وارفارین، دابیگاتران، هپارین و آسپیرین نمونههایی از داروهای رقیق کننده خون هستند. از مصرف دارو می توان برای کنترل کردن برخی از مشکلات و بیماری های قلبی از جمله تپش قلب های نامنظم و بسیاری از بیماریهای قلبی و یا ناهنجاری های تیروئیدی هم استفاده کرد.
درمان با دستگاه های ضربان ساز
انواع خاصی از تپش های نامنظم قلب وجود دارد که با استفاده از دستگاه های تنظیم کننده ضربان درمان می شود.
این دستگاه یک بستگی بسیار کوچک است که در زیر پوست و قفسه سینه و شکم قرار میگیرد و ریتم قلب را می تواند اصلاح کند .
روشهای درمانی آریتمی قلب چیست؟
آریتمی های قلبی (اختلالات ضربان قلب) بسته به نوع و شدت آنها روش های درمانی مختلفی دارند.
برای آریتمی های خفیف تر با علائم کمتر، درمان دارویی معمولاً اولین انتخاب است.
داروهایی مانند مسدودکننده های بتا برای کاهش ضربان قلب سریع، داروهای ضد آریتمی برای تنظیم ریتم قلب و داروهای ضد انعقاد برای جلوگیری از لخته شدن خون تجویز می شوند.
این داروها می توانند به کنترل آریتمی و جلوگیری از عوارضی مانند سکته کمک کنند.
در برخی موارد، داروهای ضد انعقاد نیز برای جلوگیری از لخته شدن خون در افراد مبتلا به آریتمی های خاص مانند فیبریلاسیون دهلیزی تجویز می شود.
اگر آریتمی شدیدتر باشد یا به داروها پاسخ ندهد، ممکن است به درمان های پیشرفته تری مانند کاردیوورژن (ابلیشن قلبی) یا کاشت وسایل الکتریکی مانند ضربان ساز و دفیبریلاتورهای داخل قلب (ICD) نیاز باشد.
در کاتتریزاسیون، پزشک با استفاده از کاتترهای مخصوص از طریق وریدها وارد قلب می شود و با اعمال جریان الکتریکی، نقاطی از قلب را که باعث آریتمی می شوند، از بین می برد.
همچنین در برخی از بیماران مبتلا به اختلالات شدید ریتم قلب از پیس میکر برای تنظیم ضربان قلب و دفیبریلاتور برای جلوگیری از ایست قلبی استفاده می شود.
این روش ها می توانند به طور موثر به کنترل آریتمی و جلوگیری از عوارض جدی کمک کنند.
کاشت دستگاه
دسترسی به ساختارهای دقیق: روشی است که دسترسی به قسمت های مختلف قلب را فراهم می کند و تصاویر دقیقی از ساختارهای قلبی ارائه می دهد.
انجام روش های درمانی: از طریق مسیر فمور می توان روش های درمانی مانند آنژیوپلاستی و استنت گذاری را انجام داد.
استفاده از رویههای درمانی
ابلیشن قلبی و کاردیوورژن دو روش دیگر برای درمان آریتمی قلبی هستند.
در روش کاردیوورژن بیمار بیهوش شده و شوک دقیق و کنترل شده ای به قلب او وارد می شود.
این شوک فلوتر دهلیزی یا فیبریلاسیون دهلیزی را دوباره تنظیم می کند و فرد را درمان می کند.
اما در روش ابلیشن قلب باید یک سری سلول سوزانده و از بین برود. زیرا این سلول ها ریتم طبیعی قلب را مختل کرده اند.
درمان با دارو
در برخی موارد بی نظمی ضربان قلب با مصرف دارو برطرف می شود.
به همین دلیل، اکثر متخصصان قلب، قبل از انجام عمل جراحی یا کاشت دستگاه، شانس درمان دارویی را امتحان می کنند.
مصرف این داروها با هدف بهبود وضعیت بیمار و کنترل آن تجویز می شود.
البته تعیین نوع دارو و میزان مصرف آن باید بر اساس سابقه پزشکی، داروهای مصرفی فرد و وضعیت بیمار انجام شود.
زیرا ممکن است داروی تجویز شده با قرص های مصرفی بیمار سازگار نباشد و بی نظمی ضربان قلب بیش از پیش شود.
تغییر سبک زندگی
ساده ترین راه برای درمان ریتم غیرطبیعی قلب، ایجاد تغییراتی در سبک زندگی شخصی شماست.
برای مثال، شاید با انجام منظم یک سری تمرینات و ترک الکل، ضربان قلب شما دوباره منظم شود.
کاهش وزن، درمان آپنه خواب و نگه داشتن فشار خون در سطح نرمال از دیگر راه حل های درمانی ساده برای آریتمی قلبی است.
نحوه تشخیص آریتمی قلبی
- تصویربرداری رزونانس مغناطیسی یا MRI
- توموگرافی کامپیوتری یا CT
- تست تشخیصی الکتروکاردیوگرام
- تست تیلت برای تشخیص سنکوپ
- اکوکاردیوگرام
- تست ورزش یا استرس
- تست Ep یا الکتروفیزیولوژی
تشخیص ای سی اس
در رابطه با نشانه هایی که دارید اطمینان ندارید یا احتمال میدهید یک گونه آریتمی دارید بهتر است حتماً در این باره با پزشک صحبت کنید.
پزشک در رابطه با نشانه ها و علائمی که دارید پزشک سوال ها از شما میپرسد بعد از آن شما را معاینه میکند نبض و فشار خون شما را مورد بررسی قرار میدهد.
در صورت لزوم امکان دارد شما را به یک متخصص قلب و عروق ارجاع دهد و یا برای انجام آزمایشات بیشتر احتمال دارد شما را به بیمارستان بفرستد و تحت نظر بگیرد.
امکان دارد لازم باشد یک چرخه آزمایش از آزمایش های زیر را انجام دهد تا ببیند آیا تپش قلب نامنظم مبتلا شده اید یا خیر؟
مثلاً برخی از این آزمایشگاه شامل یک آزمایش خون هست که میزان موادی مثل کلسیم پتاسیم را در خون مورد بررسی قرار میدهد تا ببیند آیا تیروئید به درستی کار می کند یا خیر؟
در برخی از مواقع تست الکتروکاردیوگرام یا همان نوار قلب را از بیمار می گیرند در این تست به بررسی فعالیت های الکتریکی قلب می پزند و آن را ثبت میکند.
در برخی از مواقع ضبط ۲۴ ساعته نوار قلب می تواند کمک بسیار زیادی در این زمینه کند و به تشخیص بیماری کمک میکند .در این آزمایش و فعالیت های الکتریکی قلب در بازه زمانی ۲۴ ساعته مورد بررسی قرار می گیرد.
تست ورزش قلب به گونه ای است که در این آزمایش زمانی که غدد تحت فشار می باشد از بیماران منقلب می شود و عملکرد قلب را مورد بررسی قرار میدهند.
اگر چه این آزمایش امکان دارد باعث به وجود آمدن ضربان های غیر طبیعی در قلب شود اما بیمار تحت نظر یک تیم مجرب پزشکی قرار میگیرد و جای نگرانی ندارد.
اکوی قلب که به آن اکوی ترانس هم گفته میشود با استفاده از آزمایشات سونوگرافی انجام می گیرد در این آزمایش تصاویر واضحی است عضلات و دریچه های قلب گرفته میشود و نحوه عملکرد آن را مورد بررسی قرار میدهند. تست تیلت به گونه ای است که در این آزمون بیمار بر روی یک تخت که حالت کج دارد به سمت بالا دارد دراز می کشد و یک تکنسین میزان ضربان قلب و فشار خون و خون را در نقاط مختلف اندازه می گیرد.
تست الکتروفیزیولوژی قلب به گونه ای است که فعالیت های الکتریکی قلب را بررسی می کند تا ببیند چه عواملی باعث به وجود آوردن ضربان های غیر طبیعی در قلب میشود.
تشخیص بی نظمی ضربان قلب توسط بهترین پزشک قلب در تهران
در اولین اقدام پزشک متخصص با مصاحبه با بیمار و طرح سوالاتی مانند داروهای مصرفی، سابقه بیماری، رژیم غذایی و… اطلاعاتی را کسب میکند. و سپس جهت ادامه روند درمان، آزمایشات ذیل را تجویز مینماید:
- آزمایش خون
- آزمایش ادرار
- ایکس ری سینه
- اکوکاردیوگرام
- ای کی جی
- هولترمانیتور
- تست تیلت (HUTT)
- تست الکتروفیزیولوژیک
- کاتتریزاسیون
چنانچه اگر هم علائمی شبیه به آریتمی قلبی در خود مشاهده کردید، با توجه به این که ممکن است علت بر وجود بیماری نباشد اما باید در اولین فرصت جهت ویزیت شدن به بهترین پزشک قلب مراجعه نمایید. شما عزیزان میتوانید جهت دریافت وقت ویزیت از بهترین دکتر قلب در تهران از طریق راههای زیر اقدام نمایید:
دکتر عبدالوهاب برادران متخصص قلب و عروق در تهران
10 پاسخ
با کدام روشهای درمانی میتوان آریتمی قلبی را تشخیص داد؟
اکوکاردیوگرافی، نوار قلب، مانیتور هولتر، ثبت کننده واقعه و واقعه نگر قابل کاشت از راههای درمانی آریتمی قلبی میباشد.
چه افرادی در معرض ابتلا به آریتمی قلبی هستند؟
ریتمی قلبی بیشتر در افراد مسن خود را نشان میدهد؛ اما این به معنای مصونیت دیگر افراد کم سن و سال نیست. چون شاید دلیل آریتمی ناشی از عوامل ژنتیکی باشد.
چه بیماریهایی احتمال ابتلا به آریتمی قلبی را بالا میبرند؟
دیابت، بالا بودن کلسترول خون و انسداد عروق کرونری از جمله این بیماریها هستند.
چه زمانی باید برای بینظمی ضربان قلب به پزشک مراجعه کنم؟
سلام به شما.
اگر دچار علائمی مانند تپش قلب سریع یا نامنظم، تنگی نفس، درد قفسه سینه، سرگیجه یا غش شوید، باید فوراً به پزشک مراجعه کنید.
همچنین اگر متوجه شدید که بینظمی ضربان قلب شما مکرراً تکرار میشود یا بدتر میشود، مشاوره پزشکی ضروری است.
آیا بینظمی ضربان قلب خطرناک است؟
سلام و عرض ادب.
بینظمی ضربان قلب در بعضی موارد خطرناک است و میتواند به مشکلات جدی مانند سکته قلبی، نارسایی قلبی یا ایست قلبی منجر شود.
با این حال، برخی آریتمیها ممکن است خفیف بوده و به ندرت باعث مشکلات جدی شوند.
تشخیص دقیق و درمان به موقع اهمیت دارد.