زالو درمانی تا چه حد برای واریس موثر است؟ دلیل به وجود آمدن واریس این است که شریانها (سرخرگ) وظیفه دارند خون اکسیژن دار را از قلب به سایر بخشهای بدن برسانند. از طرف دیگر، وریدها (سیاهرگ) خون بدون اکسیژن را برای تصفیه به قلب انتقال میدهند؛ این حرکت خلاف جاذبه بوده و به مرور زمان فشار زیادی به وریدها وارد میشود، به خصوص به دلیل سن و عواملی مانند بارداری.
فهرست مطالب
Toggleدر نهایت این امر به واریس منجر شده و در صورت عدم درمان میتواند عوارضی مانند: لخته شدن خون را به همراه داشته باشد. در این مقاله سعی ما براین است که درمان واریس با زالو را مورد بحث و بررسی قرار دهیم، با ما همراه باشید.
درمان واریس با زالو
سالهاست که از زالو برای درمان واریس در جوانی یا حتی میانسالی استفاده میشود. اعتقاد بر این است که وقتی زالو به بدن میچسبد، ابتدا پوست را گاز می گیرد اما دردی ایجاد نمیکند چون نیش زالودارای بی حس کنند است. زالو بین 20 تا 40 دقیقه خود را به پوست میچسباند. گفته می شود که بزاق زالو خواص رقیق کنندگی خون را دارد که به جلوگیری از لخته شدن خون کمک کرده و در عین حال لخته های خون را رقیق میکند. در نهایت استفاده از زالو به جریان یافتن بهتر خون و مواد مغذی در سراسر بدن کمک خواهد کرد.
چه کسانی باید از زالو درمانی برای واریس استفاده کنند؟
واریس ها باید درمان بشوند زیرا، واریس میتواند به مشکلات دیگری مانند: زخم و خونریزی منجر شود. بیمار میتواند از روش های غیرجراحی برای درمان آن استفاده کرد. استفاده از زالو به عنوان یک روش درمانی طبیعی برای رگ های واریسی کاملاً تأیید و پذیرفته شده است.
کسانی که از جراحی و درمان با لیزر میترسند، می توانند از درمان با زالو استفاده کنند.
با مکیدن خون توسط زالوها، فشار خون جمع شده در قسمت پایینی پاها کاهش مییابد. ممکن است خونریزی چند ساعت پس از جدا شدن زالو از بدن ادامه یابد اما جدی نیست.
یکی روش عالی درمان خانگی واریس در خانه استفاده از زالو است. نکته حائز اهمیت این است که زالوها را بایستی بعد از مدت زمان مورد نیاز بردارید. در این مرحله، زالو به دلیل خونی که مصرف کرده اندازه بزرگتری نیز خواهد داشت. معمولاً زالوها را به قسمت اصلی مشکل دار می چسبانند تا فشار را به طور ایمن و سریع تسکین دهند.
این روش برای درمان واریس پا شدید به کار میرود و پس از انجام زالو درمانی، رگهای پاها به حالت عادی درآمده و میتوانند وظیفه انتقال خون بدون اکسیژن را به راحتی انجام دهند. این روش درمانی هیچگونه عارضه یا عوارض جانبی ندارد.
زالو درمانی واریس یک درمان طبیعی است که در برخی موارد موفقیت آمیز بوده و توسط بسیاری از مؤسسات مورد استفاده قرار میگیرد. اینکه زالوها بدون هیچ گونه برش جراحی میتوانند به بدن راه پیدا کنند، قطعاً یکی از مهم ترین مزیت های این روش است؛ زیرا بسیاری از افراد از جراحی اجتناب میکنند مگر اینکه کاملاً ضروری باشد.
اما توصیه ما این است که قبل از هرگونه درمان به دکتر واریس در غرب تهران مراجعه کنید و تحت نظر پزشک درمان شوید.
خطرات درمان واریس با زالو چیست؟
در اینجا برخی از عوامل خطر وجود دارد که باید در نظر گرفته شوند:
- عفونتها: زالو میتواند باکتری را وارد جریان خون کند و خطر عفونت را افزایش دهد.
- عکس العملهای آلرژیک: ممکن است برخی از افراد به بزاق زالو واکنشهای آلرژیک داشته باشند و دچار قرمزی، تورم و خارش شوند.
- خون ریزی بیش از حد: احتمال خونریزی طولانی بعد از زالو درمانی در کسانی که از داروهای رقیق کننده خون استفاده میکنند، وجود دارد.
- هماتوم: درمان واریس با زالو میتواند باعث کبودی و هماتوم شود.
- انتقال بیماریها: این اتفاق نادر است اما اگر زالوها به درستی تهیه نشده باشند، ممکن است ناقل بیماریهایی باشند که جریان خون را آلوده میکنند.
غذاهایی که برای واریس خوب نیست
غذاهایی که باید اجتناب کرد:
- کربوهیدرات های تصفیه شده
- قند
- الکل
- غذای کنسروی
- غذاهای شور
- غذاهای ادویه دار
مطالعه بیشتر: عوارض اسکلروتراپی واریس پا بیشتر است یا فواید آن
غذا های مفید برای واریس
برای درمان واریس چه بخوریم؟ غذاهای مفید برای واریس شامل:
- ویتامین K به جریان طبیعی خون و عملکرد انعقاد کمک می کند. همچنین، با تقویت دیواره رگ های خونی از تورم و شکستگی آنها نیز محافظت می کند و در نتیجه برای واریس بسیار مفید است. بر اساس تحقیقات، کمبود این ویتامین می تواند خطر ابتلا به واریس را افزایش دهد. K1 و K2 دو نوع این ویتامین هستند؛ کلم بروکلی، کاهو و اسفناج سرشار از K1 بوده و گوشت و غذاهای تخمیری و پنیر دارای K2 بالایی هستند.
- آووکادو، چغندر، مارچوبه، رزماری، زنجبیل، گیلاس، گندم سیاه و آناناس. مواد غذایی سرشار از فلاونوئیدهایی به نام روتین و آنتوسیانین مانند سیب، بلوبری، شاه توت، مویز، انگور، کیپر، زیتون سیاه، تمشک بسیار توصیه می شود. غذاهای گس و تلخی که دارای اثرات شفابخشی برای واریس هستند.
- دانه و مغزهای خام: آجیل علاوه بر آنتی اکسیدان، سرشار از نیاسین و ویتامین B3 هستند که برای جریان خون و جلوگیری از اختلالات گردش خون اهمیت دارند.
- موادغذایی سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 و فیبر شامل شاهدانه، آفتابگردان، کتان و چیا، دارای مقادیر زیادی از پروتئین های ضد التهابی نیز هستند که به حذف کلسترول و بهبود جریان خون کمک می کنند.
- فیبر: فیبر محلول به پیشگیری از یبوست کمک می کند. یبوست فشار روی رگ ها را افزایش می دهد که می تواند بعدها به واریس منجر شود. فیبر نامحلول نیز به کاهش کلسترول کمک می کند. جو، سیب، دانه کتان، هویج، توت و جو سرشار از فیبر هستند که برای پیشگیری از واریس و سالم نگه داشتن رگ ها مفید هستند.
- ویتامین C: انواع توت، مرکبات و فلفل سرشار از ویتامین C هستند که به ساخت عروق خونی و محافظت از غشاها در برابر آسیب رادیکال های آزاد کمک می کند. ویتامین C با تقویت گردش خون، کاهش التهاب، تقویت دیواره وریدها و بهبود سلامت عمومی می تواند به جلوگیری از بروز علائم واریس نیز کمک کند.
-
سیر یک رقیق کننده طبیعی خون است که از قدیم الایام در پزشکی مورد استفاده قرار گرفته و بهترین ماده غذایی برای حفظ جریان ثابت خون از طریق رگ ها شناخته می شود. سیر به هضم غذا و رفع حالت تهوع کمک می کند و گردش خون را نیز بهبود می دهد.