هزینه بالن قلب در بیمارستان شهید رجایی سال 1402

یکی از مسائلی که آمار جراحی قلب باز را به شدت کاهش داده، بالن زدن قلب می‌باشد. گرفتگی شریان‌های ورودی به قلب که وظیفه خون رسانی به قلب را دارند از مسائل شایعی است که افراد را به خود گرفتار می‌کند. این اتفاق در اثر مصرف بیش از حد چربی در وعده‌های غذایی، بی تحرکی، چاقی و اضافه وزن و… رخ می‌دهد. متخصصین همواره به دنبال راهی برای درمان این عارضه بودند. چون در بسیاری از موارد این عوامل باعث سکته مغزی و قلبی می‌شد. در اوایل دهه 70 میلادی خوشبختانه محققان توانستند با استفاده از پیشرفت تکنولوژی این امکان را برای بیماران فراهم کنند. امروز در این مطلب از وب سایت رسمی دکتر عبدالوهاب برادران، متخصص قلب و عروق، قصد داریم تا درباره هزینه بالن قلب صحبت کنیم. اگر شما عزیزان نیز مشتاق کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید، تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

هزینه بالن قلب

آیا بالن قلب موجب رفع انسداد شریان می‌شود؟

همانطور گفته شد تجمع چربی، کلسترول، کلسیم و سایر مواد در خون موجب باریک یا بسته شدن سرخرگ‌‌ها می‌شود، بنابراین شریان‌ها پس از مدتی باریک شده و مانع از حرکت خون سرشار از اکسیژن در رگ خواهند شد. در این مورد بالن قلب، که یکی ازروش‌های آنژیوپلاستی است گزینه‌ای مناسب برای حل این مشکل به حساب می آید. چون در آنژیوپلاستی، قفسه سینه شکاقته نمی‌شود به همین دلیل این شیوه خطرات کم‌تری به همراه دارد.جالب است بدانید که بالن زدن قلب در ویکی پدیا یا همان آنژیوپلاستی (Angioplasty) به معنای رگ بازسازی یا رگ سازی بیان شده است. چون همانطور که گفته شد به دلیل باز و بسته شدن بالن، قسمت مسدود شده رگ باز می‌شود.

پزشک متخصص در این روش، برشی در کشاله ران و یا مچ دست ایجاد کرده و یک لوله یا کاتتر (لوله منعطف و نازک) را وارد رگ می‌کند.  این کاتتر شامل یک بالن قابل باد شدن است که لخته یا پلاک را جا به جا کرده و به همین ترتیب شریان یا سرخگ‌ها را باز می‌کند. ماده‌ای که برای هدایت این کاتتر به بالا و در رگ‌های خونی استفاده می‌شود “حاجب” نام داشته و پزشکان از آن و اشعه ایکس برای درمان رگ‌های مسدود شده استفاده می‌کنند.

بالن قلب به چه کسانی پیشنهاد می‌شود؟

امروزه بیمارانی که می‌توانند از عمل جراحی بالن قلب استفاده کنند، کسانی هستند که قطر عروق‌شان برای عبور خون به 2 میلی‌متر و یا کمتر رسیده باشد. این قطر مناسب کوچک ترین استنت است. از طرف دیگر، بیمارانی هم که نمی‌توانند به هر دلیلی بعد از عمل داروی رقیق کننده خون دریافت کنند، می‌توانند از این روش درمانی استفاده کنند. این اقدام تا حد زیادی جلوی نیاز به جراحی قلب باز را گرفته است.

در جراحی بالن قلب، ابتدا تعدادی دستگاه آترکتومی به جهت از بین بردن پلاک‌های چربی اجتماع یافته در دیواره رگ استفاده می‌شود. این دستگاه برای از بین بردن این پلاک‌ها از لیزر اکسیمر برای تخریب، دستگاه چرخاننده برای تخریب مکانیکی پلاک‌ها و دستگاه هدایتی برای از بین بردن آن‌ها استفاده می‌کند.

ابتدا تصور بر این بود که بعد از این جراحی، احتمال بازگشت این پلاک‌ها و وقوع مجدد این اتفاق کاهش پیدا می‌کند. ولی طی آزمایشات بالینی مشاهده شد که این روش متاسفانه از مزایای کمی برخوردار است. به همین دلیل متخصصین تا زمانی که مجبور نباشند از این روش استفاده نمی‌کنند.

چرا دچار بیماری عروق کرونری می‌شویم؟

چرا دچار بیماری عروق کرونری می‌شویم؟

به عروقی که وظیفه خون رسانی به قلب را دارند، عروق یا شریان‌های کرونری می‌گویند. بیماری عروق کرونری وقتی برای فرد پیش می‌آید که کلسترول به صورت پلاک در دیواره آن‌ها جمع شود. تصلب شرایین و یا آترواسکلروز نیز به همین شرایط گفته می‌شود. پلاک‌های کلسترول سفید رنگ و محکم هستند. به همین دلیل فضای عبوری خون را مسدود می‌کنند. عموما این اتفاق به صورت منطقه‌ای رخ می‌دهد و سرتاسری نمی‌باشد. به مرور زمان این اتفاق می‌تواند زندگی فرد را به خطر اندازد. وقتی این گرفتگی (انسداد) به 70 درصد می‌رسد، فرد باید سریعا از جراحی بالن قلب کمک بگیرد. چرا که در این شرایط خون از بین پلاک‌ها به سختی عبور می‌کند. در نتیجه خون رسانی به قلب دچار اختلال می‌شود. وقتی عضله قلب دچار کمبود اکسیژن یا اسیکمی شود، فرد در قفسه سینه خود درد سنگین و شدیدی احساس می‌کند.

25 درصد از افرادی که به این بیماری دچار می‌شوند اغلب دردی در قفسه سینه ندارند. گاهی نیز این درد دیر به دیر اتفاق می‌افتد و فرد به آن توجهی نمی‌کند. این افراد دچار آنژین ( درد قفسه سینه که منشأ درد مشکل در شریان‌های کرونر باشد) مخفی یا خاموش هستند. این افراد بیشتر در معرض خطر حملات سنگین قلبی می‌باشند.تنگی شریان وقتی به بیش از 90 درصد می‌رسد، حین استراحت قفسه سینه فرد به شدت درد می‌گیرد. به این آنژین، آنژین ناپایدار گفته می‌شود. اگر روی این پلاک‌های کلسترولی، لخته خون ایجاد شود، شریان کاملا بسته می‌شود و بخشی از عضله قلب می‌میرد. به این حالت، انفارکتوس و یا سکته قلبی گفته می‌شود.

در صورتی که جز مبتلایان به بیماری قلبی هستید و تمایل دارید که در ماه مبارک رمضان روزه بگیرید، می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر  مقاله روزه داری و بیماری‌های قلبی  را از وب سایت دکتر عبدالوهاب برادران مطالعه فرمایید.

چطور بیماری شریان کرونری را درمان کنیم؟

راه درمان گرفتگی شریان، جراحی بالن قلب است. جراحی بالن قلب امروزه از طریق پوست و یا به اختصار PCI انجام می‌شود. در این روش از بالن، استنت، کاتتر و دستگاه‌های آترکتومی استفاده شده است. در این روش ابتدا دستگاه آترکتومی، پلاک‌ها را از میان برمی‌دارد. سپس کاتتری که حامل بالن است به شریان موجود در کشاله ران و یا گاهی مچ دست وارد می‌شود. سپس متخصص این کاتتر را تا بخشی که دچار تنگی شریان شده پیش می‌برد و در ادامه این بالن منبسط می‌شود تا انسداد برطرف شود. همانطور که تا این قسمت از مقاله متوجه شدید، انسداد عروق و شریان‌ها در اثر تجمع کلسترول در دیواره شریان می‌باشد. بنابراین دلایل گرفتگی عروق به یکی از موارد زیر مرتبط است:

  • مصرف بیش از حد فست فود و غذاهای چرب: استفاده از غذاهای چرب و فست فود بیش از اندازه می‌تواند چربی خون را بالا ببرد. کلسترول در حالت عادی در بدن وجود دارد اما وقتی اندازه آن از حد عادی بالاتر برود، سلامت فرد به خطر می‌افتد. به همین دلیل تناسب میزان روغن و چربی غذا باید رعایت شود تا سلامت فرد به خطر نیوفتد. اگر سابقه چربی خون بالا ندارید، پیشنهاد می‌شود بیشتر از یک بار در ماه از غذاهای فست فود استفاده نکنید.
  • عدم تحرک و ورزش: از بهترین روش‌ها برای به تعادل رساندن چربی خون، ورزش و فعالیت است. افرادی که تحرک کمی در زندگی خود دارند، عموما بیشتر در معرض ابتلا به چربی خون و گرفتگی شریان‌ها می‌باشند.
  • چاقی و اضافه وزن: اضافه وزن و چاقی با عدم تحرک و ورزش متناسب است. سعی کنید با استفاده از ورزش و رژیم غذایی مناسب، وزن خود را ایده‌آل کنید. اگر شغل شما به گونه‌ای است که دائما مجبور به نشستن هستید، حتما ساعتی را برای تحرک و ورزش اختصاص دهید.

چطور بیماری شریان کرونری را درمان کنیم؟

هزینه جراحی بالن قلب یا آنژیوپلاستی توسط دکتر عبدالوهاب برادران

هزینه جراحی بالن قلب بسته به شرایط بیمار متفاوت می‌باشد. به همین دلیل برای اطلاع از هزینه و نحوه پرداخت می‌توانید با شماره تلفن‌های مندرج در انتهای مقاله، پاسخ سوال خود را دریافت کنید. شما عزیزان می‌توانید به جهت پیشگیری و درمان انواع مختلفی از بیماری‌های قلبی و عروقی و همچنین عمل آنژیوپلاستی یا بالن قلب به مطب دکتر عبدالوهاب برادران مراجعه کنید. ایشان با ارائه بهترین و به‌روزترین روش‌های درمانی، وضعیت سلامتی قلب و عروق شما را بهبود می‌بخشند.

دکتر عبدالوهاب برادران متخصص قلب و عروق در تهران 

راه‌های ارتباطی با مطب:

تماس با پزشک

نوبت دهی آنلاین

اینستاگرام

نویسنده:

دکتر عبدالوهاب برادران

دکتر عبدالوهاب برادران، متخصص قلب و عروق ، فلوشیپ اینترونشنال کاردیولوژی ( اقدامات مداخله ای قلب ، آنژیوگرافی ، آنژیوپلاستی ) و متخصص درمان واریس با سوابق درخشان تحصیلی و حرفه ای از قبیل رتبه های برتر، دانشجوی نمونه، عضویت در هیات علمی دانشگاه تهران، فلوشیپ آنژیوپلاستی و مدیریت بنیاد قلب سالم، خدمات ارزشمندی در زمینه های مختلف پزشکی مانند اکوقلب، آنژیوگرافی، آنژیوپلاستی و درمان واریس ارائه می نماید.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید

مقالات مشابه