بزرگ شدن قلب دردسرساز است؟

 آیا بزرگ شدن قلب در سالمندان باعث مرگ می شود؟ در پاسخ به این سوال در ابتدا باید ببینیم که بزرگ شدن قلب، به چه معنی است؟بزرگ شدن قلب یعنی قلب شما دچار ضخیم شدن یا کشیدگی می شود در این شرایط قلب برای پمپاژ خون  به زحمت می افتد و ممکن است دچار آریتمی و در نهایت مرگ سالمند بشود. اما ضخیم شدن قلب درمان دارد و میتوان جلوی مرگ را گرفت. آریتمی قلبی انواع مختلفی دارد که میتوانید در این مقاله آن را مشاهده کنید. انواع آریتمی های قلبی با شکل

آیا بزرگ شدن قلب باعث مرگ میشود

قلبی که بزرگ شده است نمی‌تواند به همان اندازه‌ای که یک قلب طبیعی خون پمپاژ می‌کند، خون رسانی داشته باشد. این مسئله می‌تواند در نهایت منجر به سکته مغزی و یا نارسایی قلبی و حتی مرگ بشود.

علت بزرگ شدن قلب در سالمندان

بزرگ شدن قلب یا کاردیومگالی در سالندان حالتی است که قلب به واسطه عواملی همچون عفونت، اضطراب و استرس ویا توسط بیماری­ های قلبی، بزرگ می­شود. این عوامل بخشی از عواملی هستند که باعث می‌شود عملکرد صحیح قلب دچار مشکل شود. این نقص قلبی باعث می‌شود تا دیواره قلب ضخیم شده و خون سخت‌تر به اندام‌ها پمپاژ شود.

 این بیماری در هر جنسیت و سنی می تواند رخ دهد که نیاز به درمان خواهد داشت. دلایل بزرگ شدن قلب می تواند عوامل مختلفی باشد و از شخصی به شخصی دیگر متفاوت است، بنابراین برای این بیماری نمی­توان یک دلیل مشخص ارائه کرد. در ادامه تمام علت های این بیماری را برای شما آورده ایم!

آیا بزرگ شدن قلب باعث مرگ میشود
آیا بزرگ شدن قلب درمان دارد؟

علائم بزرگ شدن قلب

در حقیقت می‌توان گفت که بزرگ شدن قلب در سالمندان با هیچ علامتی همراه نیست. اصلی ترین وظیفه هر کدام از ما انسان‌ها در قبال سلامتی‌مان این است که حداقل یک بار در سال به متخصص قلب و عروق مراجعه کنیم. در این صورت از سلامتی خود مطلع شده و در صورتی که مسئله‌ای وجود داشته باشد، زودتر می‌توانیم آن را برطرف کنیم. چون بسیاری از مشکلات در اثر عدم مراجعه به‌ موقع ایجاد می‌شوند.

در نتیجه همواره نباید به دنبال علائمی از یک عارضه باشیم. بلکه باید تحت هر شرایطی به سلامتی خود اهمیت دهیم. اما گذشته از این مسئله، دیده شده است که برخی از بیماران برای عارضه بزرگ شدن قلب علائم زیر را از خود نشان داده‌اند. البته تعداد آنها کم بوده اما با این حال این علائم می­تواند به این دلیل باشد که قلب توانایی پمپاژ خون به طور موثر را ندارد، که این امر منجر به “سندرم نارسایی احتقانی قلب” می شود. علائم این سندرم که از علائم بزرگ شدن قلب در نظر گرفته می‌شود موارد زیر را شامل می­شود:

عوارض ابتلا به کاردیومگالی یا بزرگ شدن قلب

از عوارض بزرگ بودن قلب می توان موارد زیر را برشمرد:

درمان بزرگ شدن بطن چپ قلب

پیشگیری از بزرگ شدن قلب در سالمندان

اگر سابقه خانوادگی بیماری­ هایی که باعث بزرگ شدن قلب می­شوند، مانند: کاردیومیوپاتی را دارید، حتماً این موضوع را با پزشک خود مطرح نمایید. اگر بیماری کاردیومیوپاتی ویا سایر بیماری های قلبی عروقی به موقع تشخیص داده و درمان شوند، ممکن است بتوان از وخیم شدن بیماری پیشگیری کرد.

شایان ذکر است که با کنترل کردن عوامل خطرهایی مانند؛ مصرف دخانیات، فشار خون و کلسترول بالا، بیماری عروق کرونر و دیابت با کاهش خطر حمله ­های قلبی می­توان خطر بزرگ شدن قلب و همچنین نارسایی قلبی را کاهش داد.

با رعایت رژیم غذایی سالم و عدم استفاده از الکل یا استفاده از داروهای قاچاق، می­توان احتمال ابتلا به بیماری نارسایی قلبی را کاهش داد. فشار خون بالا را با رعایت رژیم غذایی مناسب، ورزش و مصرف درست و منظم داروها می­توانید کنترل نموده و از مبتلا شدن به نارسایی قلبی وکاردیومگالی جلوگیری کنید.

بهترین درمان های ضخیم شدن قلب

اگر متخصص قلب و عروق تشخیص دهد که قلب شما بزرگ شده است، برنامه درمانی مخصوص شما را تجویز خواهد کرد. این مسئله به دلیلی که باعث بزرگ شدن قلب شده مرتبط است و پزشک ابتدا به درمان آن دلیل میپردازد.

1: اگر شما به دلیل فشار خون بالا دچار کاردیومگالی شده باشید، متخصص قلب و عروق از مهار کننده‌های ACE برای شما استفاده می‌کند.

2: اگر شما به دلیل ضربان قلب نامنظم دچار کاردیومگالی شده باشید، متخصص از داروهای ضد آریتمی برای شما استفاده می‌کند.

3: اگر شما به دلیل مشکلات دریچه قلب دچار بزرگ شدن قلب شده باشید، متخصص از جراحی دریچه قلب جهت درمان و یا تعویض دریچه‌های آسیب دیده برای شما استفاده می‌کند.

4: اگر شما به دلیل تنگی عروق کرونر دچار کاردیومگالی شده باشید، ممکن است متخصص قلب و عروق از طریق دارو و یا جراحی بای­پس عروق کرونر به رفع این مشکلات ‌بپردازد.

5: اگر شما به دلیل نارسایی قلبی دچار کاردیومگالی شده باشید، متخصص با توجه به شرایط شما، درمان خاصی برایتان در نظر می‌گیرد.

6: اگر مشکل ژنتیکی باشد، بعد از بررسی‌های دقیق و تشخیص بیماری ژنتیکی، سیکل درمان انتخاب و آغاز می‌شود. 

7: اگر شما به دلیل ابتلا به ضربان غیر طبیعی قلب دچار کاردیومگالی شده باشید، ممکن است پزشک متخصص قلب و عروق از دستگاه دفیبریلاتور کاشتنی قلبی (ICD) برای تنظیم ضربان قلب شما استفاده نماید.

8:دستگاه کمکی بطن چپ – یک پمپ مکانیکی برای بیماران مبتلا به نارسایی قلبی

9: آخرین درمان پیوند قلب می باشد.

درمان مشکل بزرگ شدن قلب توسط دکتر عبدالوهاب برادران

اولین شرط برای اطلاع از سلامتی قلب و عروق مراجعه به متخصص قلب و عروق معتبر و شناخته شده‌ای است که بتواند با استفاده از مهارت و تخصص خود، شما را از وضعیت سلامتی‌تان آگاه سازد. پیشنهاد ما به شما مراجعه به دکتر عبدالوهاب برادران است. ایشان می‌توانند با استفاده از تجربه، مهارت و تخصص خود انواع مختلفی از مشکلات قلب و عروقی را شناسایی کرده و به درمان آنها بپردازند.

هزینه درمان این مشکل بزرگ شدن قلب بسته به شرایط بیمار متفاوت می‌باشد. به همین دلیل برای اطلاع از هزینه و نحوه پرداخت می‌توانید با شماره تلفن‌های مندرج در انتهای مقاله، پاسخ سوال خود را دریافت کنید. شما عزیزان می‌توانید به جهت پیشگیری و درمان انواع مختلفی از بیماری‌های قلبی و عروقی و همچنین عمل آنژیوپلاستی یا بالن قلب به مطب دکتر عبدالوهاب برادران مراجعه کنید.

دکتر برداران با ارائه بهترین و به‌روزترین روش‌های درمانی، وضعیت سلامتی قلب و عروق شما را بهبود می‌بخشند

راه‌های ارتباطی با مطب:

دکتر عبدالوهاب برادران متخصص قلب و عروق در تهران 

تماس با پزشک

نوبت دهی آنلاین

اینستاگرام

تلفن تماس:  09399605514

دکتر عبدالوهاب برادران، متخصص قلب و عروق ، فلوشیپ اینترونشنال کاردیولوژی ( اقدامات مداخله ای قلب ، آنژیوگرافی ، آنژیوپلاستی ) و متخصص درمان واریس با سوابق درخشان تحصیلی و حرفه ای از قبیل رتبه های برتر، دانشجوی نمونه، عضویت در هیات علمی دانشگاه تهران، فلوشیپ آنژیوپلاستی و مدیریت بنیاد قلب سالم، خدمات ارزشمندی در زمینه های مختلف پزشکی مانند اکوقلب، آنژیوگرافی، آنژیوپلاستی و درمان واریس ارائه می نماید.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مشابه