تشخیص آریتمی قلبی؛ ممکن یا غیرممکن؟

اگر ریتم ضربان قلبتان نرمال باشد، در حالت عادی نباید متوجه عملکرد قلب خود شوید. اما اگر نشانه‌های مربوط به بی‌نظمی در ضربان قلب خود احساس می‌کنید، مراجعه به پزشک ضروری است.

چرا که در مواجهه با آریتمی های قلبی اولین قدم برای رفع مشکل تشخیص نوع آریتمی می‌باشد. تشخیص آریتمی های قلبی می‌تواند آسان یا دشوار باشد.

در این راستا، پزشک علائم و سابقه پزشکی شما را بررسی کرده و معاینه فیزیکی انجام می‌دهد.

مسائلی همچون شرایطی که موجب آریتمی شده‌اند یا وجود بیماری قلبی خاص یا مشکلی در غده‌ی هیپوفیز. پس از این مرحله معمولا تست‌های مختص بررسی آریتمی قلبی نیز انجام خواهد شد.

تفاوت شوک کاردیوورژن و دفیبریلاسیون

هدف هر دو شوک، دفیبریلاسیون و کاردیوورژن انتقال انرژی الکتریکی به قلب است. این کار به امید ایجاد یک ریتم طبیعی از ضربان قلب انجام می شود،اما روش استفاده و مواقعی که نیاز است از هرکدام استفاده شود متفاوت است.

در درجه اول، پزشک از شوک دفیبریلاسیون در مواقعی استفاده می کند که زندگی بیمار درخطر است. برای مثال بیمار ایست قلبی دارد و اگر قلب را مجدداً راه اندازی نکنید، بیمار می میرد. اما شوک کاردیورژن زمانی استفاده می شود که، یک بیمار قلب ناپایدار دارد اما بلافاصله در خطر مرگ نیست، شوک کاردیوورژن ریتم قلب را تثبیت می کند.

شوک دفیبریلاسیون دوز انرژی بالاتری را در مقایسه با کاردیوورژن دارد.

در نهایت، انجام شوک کاردیوورژن در صورت نیاز می تواند از ایست قلبی بعدی در اواخر همان روز، هفته یا سال جلوگیری کند. به این دلیل که یک ریتم نامنظم را به یک ریتم ثابت تبدیل می کند. اما هنگامی که ایست قلبی رخ می دهد، دفیبریلاسیون تنها گزینه شماست.

 

چه زمانی به دکتر در رابطه با آریتمی قلبی مراجعه کنیم؟
چه زمانی به دکتر در رابطه با آریتمی قلبی مراجعه کنیم؟

آریتمی قلبی می تواند همراه با احساس ضربان های شدید و اضافی در سمت قلب باشد که احساس ناخوشایند را در فرد ایجاد می‌کند.

 اگر قلبتان به سرعت می تپد یا خیلی کند می زند علائم دیگری مثل تنگی نفس و سرگیجه ضعف احساس سبکی در صد درد قفسه می تواند مرتبط با عارضه قلبی باشد اگر به صورت ناگهانی و بدون اینکه انتظار داشته باشید دچار این ان ها ها شدید حتما به پزشک مراجعه کنید که لوسیون و بتنی یکی از انواع آریتمی های قلبی نام دارد امکان دارد باعث مرگ فرد هم شود.

 این مورد معمولاً زمانی که ضربان قلب خیلی سریع اتفاق می‌افتد و جریانهای الکتریکی نام نظریه به همراه دارد رخ می‌دهد این روند باعث می گردد بطن قلب به جای پمپاژ خون فقط دردش های بی فایده را داشته باشد فردی که دچار فونداسیون بتنی می شود.

 چند ثانیه زمان میبرد تا از حال برود و به صورت کامل نفسش قطع شود در هنگام رخ دادن این مشکل خیلی سنی باید با فوریت های پزشکی تماس بگیرید اگر کسی در آن منطقه نیست که بتواند سیپیو را انجام دهد فقط با دست می توانید cpr کنید.

یعنی بدون وقفه در هر ۱۰ دقیقه ۱۲۰ بار قفسه سینه فرد را فشار دهید وسط قفسه سینه را سریع و خیلی محکم فشار دهید نیاز به نفس مصنوعی ندارد.

اگر کسی باشد که بسیار انجام می دهد از این کار از او بخواهید که این کار را انجام دهد می تواند به جریان خون کمک زیادی کند و باعث شود که شوک الکتریکی به فرد وارد شود.

اگر دستگاه شوک الکتریکی اتوماتیک در دسترس هست از آن استفاده کنید این دستگاه در فرودگاه‌ها فروشگاهی بزرگ ماشین های پلیس امکان دارد وجود داشته باشد استفاده از این دستگاه نیاز به آموزش خاصی ندارد.

برای پیشگیری از عارضه قلبی داشتن یک سبک زندگی بسیار سالم و درست برای قلب تضمین می کند که به این مشکل دچار نشوید و به همین دلیل سبک زندگی هر فرد بسیار حائز اهمیت است.

 یک سبک زندگی خوب شامل ورزش به موقع تغذیه مناسب آب برای قلب پرهیز از مصرف دخانیات مصرف الکل و کافئین را محدود و یا قطع کنید و وزن خود را در شرایط مناسب نگهداری استرس را کم کنید عصبانیت و استرس تان را به حداقل برسانید.

از داروهای بدون نسخه خیلی کم استفاده کنید و در این مورد با پزشک صحبت کنید تا برای شما داروهای مرتبط با مشکلات آن را تجویز کند.

عوامل اصلی خطر آریتمی قلب

آریتمی در افراد موسیقی بسیار شایع است بین آسیا و دهلیزی در میلیون ها نفر وجود دارد این عدد حمله افزایش در کل دنیا می باشند معمولا موارد عارضه قلبی که جدی هستند در افراد بالای ۶۰ سال به وجود می آید که برای حل مسائل احتمال مبتلا شدن به بیماری های قلبی و عوامل دیگری که باعث به وجود آمدن آریتمی قلبی هستند بیشتر خواهد شد.

 افراد مسن و عوارض جانبی داروها بسیار حساسیت نشان می‌دهند برخی از داروها اندازه وجود آمدن آریتمی و بالا رفتن فشار خون در آنها شود.

برخی از انواع آریتمی قلب در کودکان و نوجوانان هم رخ می دهد آریتمی pvst یک نوع آزمون اغلب است برای کودکان و نوجوانان نوشته و در آن سرعت ضربان قلب به صورت ناگهانی افزایش پیدا می کند.

امکان دارد به صورت ناگهانی متوقف شود از عوامل اصلی برای خطر آریتمی قلبی معمولاً اشاره می‌کند و در شرایطی است که فرد قلب و ضعیف می زند و شایع تر است یا شرایط و مهمانی‌ها ادارات هستند از حملات قلبی مادرزادی قلبی نارسایی قلبی و کاردیومیوپاتی که باعث ضعیف شدن قلب و اختلال در مسیر سیگنال‌های الکتریکی می گردد.

سفتی و سختی بیش از حد در گفت قلب تغییر فرم و تنگی در جای قبلی واسه کار کردن هسته ای قلب و نارسایی قلبی می گردد.

از دیگر عواملی که باعث افزایش خطر آریتمی قلبی در افراد می‌شود فشار خون بسیار زیاد دست دیابت بسیار تشریح کنند حال سمی هستند عفونت باعث آسیب دیدگی بافت قلب می گردد قطع تنفس در خواب به دلیل کمبود اکسیژن باعث فشار بر روی قلب می گردد.

 تیروئید کم کار یا پرکار یک عارضه خطرناک  است در آرزوی قلبی که در افراد مسن بیشتر شاید بتوان به فیلتراسیون دهلیزی اشاره کرد که در میلیونها نفر این شایعه شده است و این عدد در حال رشد است.

 برای افراد به وجود می‌آورد دلایل آریتمی متعدد هستند اگر سیگنال های کنترل کننده ضربان قلب با اختلال روبه رو شود.

 قلب اتفاق می‌افتد زمانی که امکان دارد رخ دهد سلولهای عصبی که کار تولید این سیگنال‌ها را انجام دهد در صورتی امکان دارد کار نکند و به درستی به سمت قلب سیگنال ارسال نکند.

اگر از یک قسمت یک دیگر در قلب سیگنال الکتریکی تولید شود باعث می شود  که این سیگنال ها دچار اختلال شود و ضربان قلب از حالت نرمال خودش بیرون بیاید.

از دلایل زیر می تواند باعث به وجود آمدن آریتمی های قلبی در افراد شود مصرف الکل و دخانیات مصرف آمفتامین ها و کاتیون ها مصرف برخی از داروها مصرف زیاد کافئین و استرس شدید و اعصاب نیز می‌تواند عملکرد قلب به صورت کلی بر هم بزند.

این حالت های احساسی با استفاده از رفتن فشار خون و ترشح هورمون استرس می گردد.

این موارد می تواند به اریتمی قلبی منجر شود و شوک وارد می کند به سیستم الکتریکی قلب ما زیادی وارد کند این آسیب دیدگی باعث به وجود آمدن عارضه قلبی می گردد نواقص مادرزادی در قلب یکی دیگر از دلایل به وجود آمدن آریتمی های قلبی هستند.

برخی از مواقع ضربان قلب نا منظم را به وجود می اورد  و می تواند به وجود آورنده درد در قلب می باشد اگرچه معمولاً ضربه آنها خیلی سریع اتفاق می‌افتد.

یک ضربان قلب اضافی برای قلب به حساب می‌آیند به وجود آمدن این ضربان های قلبم را به صورت ندرت به معنی یک مشکل جدی می‌باشد و در اشخاصی که بیماری قلبی دارند منجر به یک آریتمی قلب طولانی مدت هم می شود.

معمولا به دلیل استرس ورزش سنگین و مصرف مواد محرک های مثل کافئین ها ضرب آنها شدت بیشتری پیدا می کند و اینکه اتفاق بیفتد و مرتبه درد  بالاتر می رود.

نحوه تشخیص آریتمی قلبی به چه صورت است؟

نحوه تشخیص آریتمی قلبی به چه صورت است؟

پزشکان از تست‌های زیر جهت تشخیص وجود آریتمی یا کشف علت ایجاد آن استفاده می‌کنند:

EKG (الکتروکاردیوگرام)

این تست از روش‌های موثر تشخیص آریتمی قلبی است. به این صورت که با استفاده از نوار قلب، فعالیت الکتریکی قلب را ثبت می‌کنند. این آزمایش سریع و بدون درد است و می‌توان آن را در مطب پزشک نیز انجام داد. جهت تهیه نوار قلب، شش الکترود کوچک به قفسه سینه و چهار الکترود به دست‌ها و پاها متصل می‌شود تا آریتمی تشخیص داده شود.

مانیتور هولتر

برای تشخیص آریتمی قلبی مانیتور هولتر در واقع یک EKG قابل حمل (به اصطلاح نوار قلب متحرک) به اندازه کارت پستال یا دوربین دیجیتال است که بایستی به مدت 1 تا 2 روز یا حداکثر 2 هفته از آن استفاده کنید. در این تست حرکت سیگنال‌های الکتریکی یا امواج از طریق قلب شما اندازه گیری می‌شود. این سیگنال‌ها به قلب شما می‌گویند که منقبض شده و خون را پمپاژ کند. برای انجام این تست الکترود‌ها را به پوست شما می‌چسبانند. با اینکه این کار بدون درد است اما ممکن است برخی افراد به دنبال استفاده از این چسب‌ها دچار حساسیت پوستی خفیف شوند. پس از اتصال این الکترود‌ها به بدنتان محدودیتی در انجام فعالیت‌های خود ندارید. البته در این مدت نباید دوش بگیرید یا استحمام کنید. پس از تکمیل دور‌ه‌ی انجام تست، مجدداً به پزشک خود مراجعه کنید تا او اطلاعات را بارگیری و تجزیه و تحلیل نماید.

ثبت کننده واقعه

در صورتی که اغلب اوقات دچار علائم خاصی نمی‌شوید و فقط گاه به گاه آن‌ها را تجربه می‌کنید احتمالاً پزشک برای تشخیص آریتمی قلبی استفاده از مانیتور ثبت کننده واقعه را به شما پیشنهاد خواهد کرد. دوره استفاده از این دستگاه حدود یک ماه است. هر بار شما دکمه دستگاه را فشار دهید، دستگاه فعالیت الکتریکی قلب شما را برای چند دقیقه ضبط و ذخیره خواهد کرد. وظیفه‌ی شما اینست که زمانی که احساس کردید هر یک از علائم در حال رخ دادن است دکمه دستگاه را فشار دهید تا وقایع الکتریکی قلب ثبت شوند. پزشک نتایج را تفسیر خواهد کرد.

واقعه‌‌نگر قابل کاشت

پزشک این دستگاه را زیر پوست، در جایی که بتواند فعالیت الکتریکی قلب را بطور مستمر جمع آوری کند، قرار می‌دهد. این دستگاه اطلاعات لازم را برای پزشک ارسال می‌کند.

تست استرس

تست‌های استرس برای تشخیص آریتمی قلبی انواع مختلفی دارند. هدف از انجام این تست‌ها این است که توانایی قلب شما در کنترل استرس پیش از ایجاد آریتمی یا کاهش خون رسانی را تعیین کند. معمول‌ترین روش برای انجام تست ورزش، تهیه EKG بیمار هنگاه راه رفتن بر روی تردمیل یا رکاب زدن بر روی دوچرخه ثابت و کنترل ضربان قلب و فشار خون است. در هنگام انجام تست، تکنسین به آرامی سطح و شدت ورزش را بالاتر می‌برد.

خوشبختانه بسیاری از بیماری‌های قلبی قابل پیشگیری‌اند. پیروی از راه و روش زندگی سالم، چندان پیچیده نمی‌باشد و نیاز به سخت‌گیری ندارد. کافیست عادات صحیحی را وارد زندگی‌تان نمایید و از زندگی با کیفیت و سالم‌تر در آینده لذت ببرید.‌ اگر شما نیز مایل به کسب اطلاعات بیشتر در زمینه پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی مختلف هستید، مقاله نحوه پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی از وبسایت دکتر عبدالوهاب برادران را مطالعه فرمایید.

اکوکاردیوگرام

در این تست از سونوگرافی جهت بررسی عضله قلب و دریچه‌های آن استفاده می‌شود تا تشخیص آریتمی قلبی انجام شود.

کاتتریزاسیون قلب

برای انجام این تست در ابتدا پزشک یک لوله باریک و بلند را که کاتتر نامیده می‌شود، وارد رگ خونی بازو یا پا می‌کند. سپس با کمک دستگاه اشعه ایکس ویژه این لوله به سمت قلب هدایت می‌شود و در نهایت با تزریق رنگ از کاتتر می‌توان تصاویری از دریچه‌های قلب، عروق کرونر و حفره‌های قلب تهیه کرد.

بررسی الکتروفیزیولوژیک

با کمک این تست‌ها فعالیت‌های الکتریکی و مسیرهای قلب ثبت می‌شود. این کار به کشف علت ایجاد مشکلات ریتم قلبی و انتخاب بهترین روش درمانی کمک می‌کند. در طول انجام تست، پزشک ریتم غیرمعمول قلب را تحریک کرده و سپس با دارو هر یک از این ریتم‌ها را کنترل می‌کند. با این کار می‌توان بهترین دارو، روش یا دستگاه مورد نیاز برای درمان را تعیین کرد.

تست میز چرخان

پزشکان از این تست جهت تعیین علت غش استفاده می‌کنند. با کمک این تست می‌توان تفاوت ضربان قلب و فشار خون هنگام ایستادن و دراز کشیدن را اندازه گیری کرد. این تست در آزمایشگاه‌های ویژه انجام می‌شود. همزمان با ثبت EKG، بیمار بر روی یک برانکارد دراز می‌کشد. این برانکارد به زوایای مختلف متمایل می‌شود و متخصص مربوطه همزمان با آن فشار خون و سطح اکسیژن شما را بررسی می‌کنند. با انجام این تست می‌توان علت زمینه‌ای ایجاد علائم (سیستم الکتریکی، سیستم عصبی یا سیستم عروقی) را مشخص کرد.

آیا آریتمی قلبی قابل درمان است؟

آیا آریتمی قلبی قابل درمان است؟روش‌های اصلاح آن کدامند؟

در واقع روش درمانی انتخابی، به نوع آریتمی ایجاد شده بستگی دارد. در هریک از موارد خاص ممکن است پزشک یک یا چند مورد از روش‌های درمانی زیر را به شما پیشنهاد کند.

1. دارو درمانی

دارو‌هایی که برای درمان ناهماهنگی‌های ضربان قلب مورد استفاده قرار می‌گیرند، شامل موارد زیر می‌باشد:

  • آدنوزین
  • آتروپین
  • بتا بلاکر‌ها
  • مهار کننده‌های کانال‌های کلسیمی
  • دیگوکسین
  • مهار کننده‌های کانال‌های پتاسیمی
  • مهار کننده‌های کانال‌ها سدیمی

2. مانور‌های عصب واگ

این تکنیک‌ها با تأثیر بر عصب واگ موجب آرامش بدن و کمک به کنترل ضربان قلب می‌شوند. جهت تحریک عصب واگ ممکن است پزشک انجام هریک از روش‌های زیر را به شما توصیه کند:

  • سرفه کردن
  • نگه داشتن نفس و زور زدن (مانور والسالوا)
  • دراز کشیدن
  • قرار دادن کیسه آب سرد یا حوله خنک بر روی سر

از زمان راه اندازی ویزیت مجازی و از راه دور در دنیای پزشکی زمان زیادی نمی‌گذرد. با این وجود در سالیان اخیر شکل جدی‌تری به خود گرفته است. اگر شما نیز مایل به کسب اطلاعات بیشتر در زمینه پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های مختلف قلبی هستید، مقاله چه افرادی می‌توانند از ویزیت مجازی استفاده کنند؟ از وب سایت دکتر برادران را مطالعه فرمایید.

3. کاردیوورژن الکتریکی

در صورتی که داروها قادر به کنترل ریتم ناموزون قلب نباشند (مانند فیبریلاسیون دهلیزی)، ممکن است نیاز به کاردیوورژن الکتریکی داشته باشید. به این منظور پزشک ابتدا شما را بیهوش کرده و سپس جهت تنظیم ریتم قلب امواج شوک الکتریکی را از طریق دیواره‌ی قفسه سینه به قلب شما ارسال می‌کند.

4. ضربان‌ساز قلبی

این دستگاه جهت حفظ ضربانات ایمن قلب، تکانه‌های الکتریکی کوچکی را به عضله قلب ارسال می‌کند. دستگاه ضربان‌ساز قلبی از یک مولد نبض شامل باتری و یک کامپیوتر کوچک و سیم‌های ارسال‌کننده‌ی پالس به عضله قلب، تشکیل شده است.

5. دفیبریلاتور قلبی عروقی قابل کاشت (ICD)

پزشکان معمولاً از ICD جهت درمان تاکی کاردی بطنی و فیبریلاسیون بطنی که دو ریتم قلبی تهدید کننده‌ی حیات هستند، استفاده می‌کنند.

ICD به طور مداوم ضربان قلب را ردیابی کرده و در صورت تشخیص ریتم بسیار سریع و غیرمعمولی، یک شوک الکتریکی به عضله قلبی وارد می‌کند تا قلب را مجبور به ضربان سازی منظم در ریتم طبیعی کند. ICD از دو قسمت لیدها و ضربان‌ساز تشکیل شده‌است. لید‌ها از سیم‌ها و حسگرهایی تشکیل می‌شوند که ریتم قلب را کنترل کرده و انرژی مورد نیاز جهت ضربان سازی یا دفیبریلاسیون را منتقل می‌کنند. ژنراتور، باتری و یک کامپیوتر کوچک را در خود جای داده است. انرژی تا زمانی که مورد نیاز باشد در باتری ذخیره می‌شود. رایانه اطلاعاتی را از لیدها دریافت کرده و با استفاده از آن‌ها نحوه ضربان قلب را تعیین می‌کند. پزشک ICD را طوری برنامه ریزی می‌کند تا یک یا چند مورد از عملکردهای زیر را داشته باشد:

  • ضربان‌ساز ضد تاکی کاردی (ATP):

ارسال مجموعه‌ای از تکانه‌های الکتریکی کوچک به عضله قلب، موجب بازیابی سرعت و ریتم منظم قلبی می‌شود.

  • کاردیوورژن:

ممکن است همزمان با ضربان قلب جهت بازیابی ریتم منظم، یک شوک کم انرژی نیز دریافت کنید.

  • دفیبریلاسیون:

هنگامی که ضربان قلب به طور خطرناکی سریع یا نامنظم می‌شود، دستگاه جهت بازیابی ریتم منظم، یک شوک با انرژی بیشتری را به عضله قلب وارد می‌کند.

  • ضربان‌ساز ضد برادی کاردی:

بسیاری از دستگاه‌های ICD در صورت کند شدن بیش از حد ضربان قلب، قادر به ضربان‌سازی پشتیبان هستند.

انواع مختلف ICD شامل موارد زیر می‌باشد:

  • ICD تک حفره‌ای: در این نوع ICD ها تنها یک حفره به بطن راست متصل می‌شود و در صورت نیاز، انرژی به بطن منتقل می‌شود تا ریتم طبیعی قلب را مجدداً بازیابی کند.
  • ICD دو حفره‌ای: در این موارد لید‌ها به دهلیز و بطن راست متصل می‌شوند. در صورت نیاز، انرژی می‌تواند به دهلیز راست و سپس به بطن راست منتقل شود و به این ترتیب به قلب در جهت رسیدن به توالی ضربان طبیعی کمک کند.
  • ICD دو بطنی: در این نوع ICD، لید‌ها در دهلیز راست، بطن راست و سینوس کرونری که در مجاورت بطن چپ می‌باشد، تعبیه می‌شوند. این تکنیک به طور موثرتری به ضربان سازی قلب کمک می‌کند و به طور خاص برای کمک به بیماران مبتلا به نارسایی قلبی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

پزشک ICD مناسب شما را تعیین می‌کند. قبل از کاشت ICD، باید از پزشک در مورد دارو‌هایی که مجاز به استفاده از آن‌ها هستید سوال کنید. زیرا ممکن است پزشک از شما بخواهد پیش از استفاده از این روش، مصرف برخی از داروها را متوقف کنید. البته پزشک پیش از کاشت دستگاه دستورالعمل‌های خاص مربوط به آن را در اختیار شما قرار خواهد داد.

پس از کاشت دستگاه، ممکن است متوجه شوک‌های کم انرژی شوید یا ممکن است احساس لرزش در سینه خود داشته باشید. یک شوک پرانرژی ممکن است تنها یک ثانیه طول بکشد اما می‌تواند دردناک باشد.

بعضی از افراد آن را به شکل ضربه چوب یا لگد اسب توصیف می‌کنند. بیشتر بیماران این شوک‌ها را بیشتر در ناحیه‌ی پشت حس می‌کنند.

در صورت احساس شوک، بهتر است بنشینید یا دراز بکشید. زیرا ممکن است بیهوش شوید. همچنین باید بلافاصله با پزشک خود تماس بگیرید و در مورد انجام کارهای لازم در زمان بروز شوک با وی مشورت کنید.

6. سوزاندن با کاتتر

تصور کنید در این روش جهت حل مشکل الکتریکی قلب شما، نیاز به سیم کشی مجدد وجود دارد.

پزشک برای این کار یک کاتتر را وارد رگ پای شما می‌کند. این کاتتر انرژی الکتریکی با فرکانس بالا را به ناحیه‌ی خاص داخل قلب شما که باعث ایجاد این ریتم‌های غیر طبیعی می‌شود، ارسال می‌کند. این انرژی بالا موجب قطع شدن مسیر ریتم غیر طبیعی می‌شود.

پزشکان جهت درمان بیشتر PSVT ها، فیبریلاسیون دهلیزی، فلاتر دهلیزی و برخی از انواع تاکی کاردی‌های دهلیزی و بطنی از این روش استفاده می‌کنند.

در صورتی که جزو مبتلایان به بیماری قلبی هستید و تمایل دارید که در ماه مبارک رمضان روزه بگیرید، آیا می‌دانید که جزو بیماران قلبی مجاز به روزه گرفتن می‌باشید یا خیر؟ اگر شما نیز مایل به کسب اطلاعات بیشتر در زمینه پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های مختلف قلبی هستید، مقاله ماسل بریج برای روزه از وب سایت دکتر عبدالوهاب برادران را مطالعه فرمایید.

7. جراحی قلب

روش جراحی مارپیچی برای اصلاح فیبریلاسیون دهلیزی کاربرد دارد. در این روش جراح یک سری یا به اصطلاح مازی از برش‌ها را در دهلیز‌های شما ایجاد می‌کند. هدف از این کار نگه داشتن تکانه‌های الکتریکی قلب در مسیرهای خاص است.

برخی از افراد پس از انجام این جراحی نیاز به تعبیه ضربان‌ساز قلبی نیز دارند. پزشکان برای درمان سایر مشکلات قلبی روش‌ها دیگر مانند بای پس کرونری را پیشنهاد می‌کنند.

عدم تشخیص آریتمی قلبی چه عوارضی دارد؟

عدم تشخیص آریتمی قلبی چه عوارضی دارد؟
عدم تشخیص آریتمی قلبی چه عوارضی دارد؟

 

عدم درمان آریتمی ممکن است موجب مشکلات جدی از جمله موارد زیر شود:

  • آلزایمر و زوال عقلی

به دلیل اینکه در طول زمان خون کافی به مغز نمی‌رسد، ممکن است این مشکل به وقوع بپیوندد.

  • نارسایی قلبی

ممکن است قلب پس از تکرار این آریتمی‌ها دیگر قادر به پمپ کردن خون به سایر قسمت‌های بدن نباشد.

  • سکته

خونی که در دهلیزها باقی می‌ماند ممکن است به لخته تبدیل شود. انتقال پیدا کردن این لخته‌ها به مغز ممکن است باعث سکته شود.

  • ایست قلبی

فیبریلاسیون بطنی ممکن است موجب ایست قلبی شود.

چه نگرانی‌هایی در مورد رانندگی ایمن افراد مبتلا به این بیماری وجود دارد؟

در صورت تشخیص آریتمی قلبی باید بدانید که ممکن است پشت فرمان ماشین بیهوش شوید. این اتفاق ممکن است شما، سایر رانندگان و عابرین پیاده را در معرض خطر جدی قرار دهد. برای بررسی اینکه آیا شما قادر به رانندگی ایمن هستید یا نه پزشک نکات زیر را در نظر خواهد گرفت:

  • شما مبتلا به چه نوع آریتمی هستید؟
  • بیماری شما تا چه اندازه جدی است؟
  • آیا تحت درمان قرار دارید؟
  • هر چند وقت یکبار دچار علائم می‌شوید و این علائم تا چه حد جدی هستند؟

اگر علائمی ندارید و هیچ مشکلی جدی در ریتم قلب نیز نداشته‌اید، می‌توانید همچون سابق به رانندگی ادامه دهید. حتی اگر با مصرف دارو، آریتمی شما تحت کنترل قرار دارد نیز می‌توانید رانندگی کنید. البته بسته به نوع تشخیص آریتمی قلبی، علاوه بر دارو درمانی دو روش ایمن دیگر نیز وجود دارد که با انجام آن‌ها می‌توانید رانندگی کنید، البته توجه داشته باشید که پس از انجام این دو باید مدتی رانندگی نکنید.

  • سوزاندن با کاتتر: پس از انجام این روش به مدت یک هفته قادر به رانندگی نخواهید بود. البته با توجه به پیشینه پزشکی شما ممکن است این زمان انتظار طولانی‌تر نیز شود.
  • دفیبریلاتور قلبی عروقی قابل کاشت (ICD): پس از تعبیه ICD نیز باید به مدت یک هفته رانندگی نکنید. در صورتی که پیش از تعبیه ICD بیهوش شده‌اید یا نیاز به احیای قلبی عروقی داشته‌اید، احتمالاً این زمان انتظار چندین ماه خواهد بود. اگر برای شما ICD تعبیه شده است دیگر قادر به راندن وسایل نقلیه عمومی یا سنگین (تاکسی و کامیون) نخواهید بود.

آیا می‌توان از بروز آریتمی جلوگیری کرد؟

با اینکه همیشه نمی‌توان از ایجاد آریتمی جلوگیری کرد اما با انجام معاینات منظم پزشکی می‌توان با تشخیص آریتمی قلبی داد و مانع از بروز مشکلات قلبی بیشتر شد. بایستی هنگام مراجعه به پزشک، نام تمامی دارو‌هایی را که مصرف می‌کنید به پزشک اطلاع دهید، زیرا حتی ممکن است مصرف دارو‌هایی ماننددارو‌های ضد سرماخوردگی یا دارو‌های ضد سرفه نیز موجب ایجاد آریتمی شود. علاوه بر این ممکن است پزشک ایجاد برخی تغییرات در سبک زندگیتان را نیز به شما پیشنهاد کند:

  • رژیم غذایی سالم داشته باشید. سعی کنید میوه و سبزیجات، ماهی و پروتئین‌های گیاهی بیشتری مصرف کنید. از مصرف چربی‌های اشباع و ترانس خودداری کنید.
  • میزان کلسترول و فشار خون خود را تحت کنترل داشته باشید.
  • اکیدا سیگار نکشید.
  • سعی کنید وزن خود را به محدوده‌ی سالم برسانید.
  • به طور منظم ورزش کنید.
  • میزان استرس خود را مدیریت کنید.
  • مصرف الکل و کافئین را محدود کنید.

جهت چکاپ یا دریافت مشاوره درباره‌ی تشخیص آریتمی آریتمی قلبی می‌توانید با ما در ارتباط باشید. راه‌های ارتباطی با مطب:

دکتر عبدالوهاب برادران متخصص قلب و عروق در تهران 

تماس با پزشک

نوبت دهی آنلاین

اینستاگرام

تلفن تماس:  09399605514

دکتر عبدالوهاب برادران، متخصص قلب و عروق ، فلوشیپ اینترونشنال کاردیولوژی ( اقدامات مداخله ای قلب ، آنژیوگرافی ، آنژیوپلاستی ) و متخصص درمان واریس با سوابق درخشان تحصیلی و حرفه ای از قبیل رتبه های برتر، دانشجوی نمونه، عضویت در هیات علمی دانشگاه تهران، فلوشیپ آنژیوپلاستی و مدیریت بنیاد قلب سالم، خدمات ارزشمندی در زمینه های مختلف پزشکی مانند اکوقلب، آنژیوگرافی، آنژیوپلاستی و درمان واریس ارائه می نماید.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مشابه